Cum trebuie congelată carnea ca să reziste mai mult. E esenţial să faci asta înainte de a o băga în congelator

de: Sabina Anastasia
09 11. 2022

Sfaturi importante pentru gospodinele care congelează carnea înainte de sărbătorile de iarnă. Cum trebuie congelată carnea ca să reziste mai mult timp la temperaturi scăzute. Așa își va păstra gustul bun, chiar și după decongelare. Trucuri utile din partea celor mai experimentate gospodine.

Cum trebuie congelată carnea ca să reziste mai mult

Cel mai simplu mod de depozitare a cărnii pentru o perioadă îndelungată este păstrarea sa în congelator. Dacă punem în practică o serie de sfaturi utile, calitatea cărnii va fi menținută intactă. Un prim aspect important care trebuie lămurit de la bun început este faptul că produsele din carne nu trebuie lăsate neacoperite în congelator.

Aerul aspru din aparatul electrocasnic influențează semnificativ calitatea cărnii. Din acest motiv, este crucial ca aceasta să fie acoperită cu mai multe straturi de pungi. Poți ambala carnea în folie de plastic, folie de aluminiu, pungi de unică folosință cu fermoar sau pungi de silicon.

Ambalează carnea într-o folie de plastic sau de aluminiu, după care depoziteaz-o într-o pungă de unică folosință sau de silicon. Primul strat de ambalaj va proteja carnea împotriva înghețului, însă pentru a menține aerul rece departe de produs este nevoie și de un al doilea strat de folie.

Atenție! Când depozităm carnea în pungă este esențial să ne asigurăm că nu permitem aerului să intre în pungă. Trebuie să încercăm să eliminăm cât mai mult din el în momentul în care „sigilăm” ambalajul. Bineînțeles, carnea poate fi condimentată înainte de a fi congelată.

Cum se decongelează carnea în mod corect

Acum, după ce am explicat cum trebuie congelată carnea în mod corect, putem vorbi și despre decongelare. După ce ai scos carnea din congelator, nu este recomandat să o lași pe blatul din bucătărie. Dacă procedezi astfel, exteriorul cărnii va atinge o temperatură mult mai mare decât la interior. Astfel, exteriorul cărnii va fi predispus la dezvoltarea de bacterii nesănătoase.

Cea mai potrivită metodă de decongelare a cărnii implică folosirea frigiderului. Pune carnea într-un vas încăpător și las-o la frigider până se decongelează. Este important ca produsul să se decongeleze în totalitate, altfel carnea nu va putea fi gătită uniform. De regulă, pentru cinci kilograme de carne porc ai nevoie de o zi de decongelare. Zece kilograme de carne de porc se decongelează în două zile.

Citește și: De ce să nu mai bagi în congelator carnea deja dezghețată. Este o mare greșeală

Poți decongela carnea și în apă rece. În acest caz, nu este indicat să renunți la ambalajul în care ai depozitat-o. Carnea ar trebui lăsată să se decongeleze uniform în ambalaj pentru a nu deveni un mediu prielnic bacteriilor nesănătoase. În maximum 24 de ore de la decongelare, produsul ar trebui să fie gătit.