Cum testezi calitatea caşcavalului? Ai nevoie doar de un pahar cu apă, aşa îţi dai seama ce mănânci
Cașcavalul este unul dintre cele mai apreciate alimente și nu lipsește de pe mesele românilor, mai ales la micul dejun. În plus, acest aliment este o sursă excelentă de proteine, esențiale pentru construirea și repararea țesuturilor în organism. Cu toate acestea, puține persoane știu să identifice un cașcaval de calitate superioară. În materialul de mai jos vă dezvăluim trucul cu ajutorul căruia veți testa calitatea cașcavalului.
Cum testezi calitatea caşcavalului
Cașcavalul este consumat pe tot globul, datorită gustului său bogat și texturii cremoase pe care o are. Un cașcaval de bună calitate costă destul de mult, iar toate ingredientele sale nutritive sunt prezentate în mod corect pe etichetă. Specialiștii recomandă să evităm cașcavalul feliat și ambalat în vid, pentru că nu este neapărat un produs de calitate.
În plus, un cașcaval cauciucat sau gumat nu este un produs de cea mai bună calitate, pentru că acesta conține ulei de palmier și grăsimi hidrogenate. Așadar, pentru a afla care cașcaval este bun sau nu, putem recurge la un test simplu.
Citește și: Cum testezi calitatea cașcavalului, de fapt. Trucul care te ajută să mănânci mereu sănătos
Utilizați două pahare de apă fierbinte
Pentru acest lucru aveți nevoie de două pahare pline cu apă fierbinte. Apoi puneți câte o bucată de cașcaval în fiecare pahar. Nu le scoateți imediat, ci așteptați aproximativ 30 de secunde. După acest timp, scoateți pe rând bucățile și verificați-le consistența.
Citește și: Diferențele dintre telemea și cașcaval. Care este mai sănătoasă, de fapt, Mihaela Bilic a dat răspunsul
Prima dată, dacă cașcavalul se întinde doar puțin și care se mai și rupe, înseamnă că nu este printre cele mai de calitate tipuri de cașcaval. În schimb, dacă cașcavalulse întinde perfect, dar nu se rupe, înseamnă că este un tip de cea mai bună calitate.
Semnele care arată că tipul de cașcaval nu este unul bun
În comerț se regăsesc tot mai multe sortimente de cașcaval, însă unele pot fi și toxice pentru consumatori. Ele pot provoca probleme de sănătate și ar trebui evitate cu orice preț.
Sortimentele de calitate proastă pot conține aditivi, conservanți sau alte substanțe nocive care să reducă calitatea produsului și să prezinte riscuri pentru sănătate. Așadar, evită produsele care conțin stabilizatori, conservanți sau coloranți artificiali. Aceste substanțe pot să afecteze calitatea gustului, dar și să prezinte riscuri pentru sănătate pe termen lung.
Culoarea naturală a cașcavalului este un semn al procesului de producție autentic și al absenței aditivilor artificiali. Achiziționarea unui cașcaval sănătos și natural necesită atenție la detalii, iar eticheta cu ingrediente poate fi ghidul tău esențial.
Un element pe care ar trebui să îl eviți cu strictețe este clorura de calciu, deoarece studiile au arătat că ingerarea repetată poate fi asociată cu riscul de cancer mamar și scăderea fertilității la bărbați.