Cum te protejezi de gerul crunt din România. Lucrurile pe care e interzis să le faci

de: Iulia Statie
25 01. 2022

Mulți români încearcă să se ferească de frig cât mai bine pentru a scăpa de numeroase probleme aduse de sezonul răcoros. În cazul în care vrei să te simți excelent toată iarna, află că este necesar să recurgi la câteva trucuri, dar și să renunți la anumite greșeli care te pot pune în pericol.

Ce trebuie să faci în timpul sezonului rece

Frigul este problematic indiferent de vârstă. Românii care vor să se protejeze ar trebui să nu stea mai mult de 30-40 de minute afară în momentele în care temperaturile sunt foarte scăzute. De asemenea, dacă trebuie să mergi la cumpărături sau la muncă, încearcă să te miști cât mai mult.

Este bine să te miști chiar și când stai pe loc, atunci când aștepți autobuzul. Astfel, extremitățile o să fie protejate. Copiii nu ar trebui să stea mai mult de 20-30 de minute afară, intervalul fiind mai redus ca la adulți. De asemenea, ei ar trebui să înțeleagă importanța pe care o are mișcarea.

Mai mult, gândește-te că o mare cantitate de căldură se pierde la nivelul capului. Același lucru este valabil și pentru membre. Încearcă să protejezi cât mai bine aceste zone pentru a nu te confrunta cu probleme cauzate de ger. Doar așa o să te asiguri că o să treci cu bine sezonul răcoros!

Cum te protejezi de frig, de fapt

Numeroase persoane se simt bine în momentele în care poartă haine ușoare, perfecte pentru primăvară și vară. Cu toate acestea, trebuie să recurgi la un strat mai gros de obiecte vestimentare atunci când frigul pune stăpânire pe țară. O să te asiguri că o să se formeze o barieră împotriva gerului.

În plus, hainele tale o să acționeze ca un termoizolant, potrivit Realitatea. Nu te gândi că nu poți să arăți cât mai bine dacă porți mai multe piese vestimentare în același timp. Investește într-o geacă frumoasă și călduroasă, pentru a atrage toate privirile. Toată lumea o să te admire pentru alegerea făcută!

Totuși, poți purta colanți pe sub blugi și este necesar să recurgi la o pereche de șosete groase și bocanci sau ghete care să te ajute să nu tremuri de frig. Picioarele tale o să fie reci dacă alegi mai multe perechi de șosete, astfel că trebuie să investești în calitate, nu cantitate.

Ce trebuie să afle toți românii. Trucuri utile pentru iarnă

Nu încerca să porți fularul peste nas sau gură pentru ca bacteriile să nu se formeze. Află că nici alcoolul sau băuturile calde nu o să te ajute. O să simți o încălzire pe moment, însă căldura o să fie, de fapt, eliminată din corp.

De asemenea, încearcă să îți completezi alimentația cu mai multe supe și ciorbe, ele fiind recomandate pentru sezonul răcoros. Este necesar să eviți alimentele grase în această perioadă, însă află că poți să ai parte de un meniu divers, care să îți facă plăcere și să satisfacă orice gurmant.

Pe lângă numeroasele supe și ciorbe de pui sau vită, poți opta pentru foarte multe legume și fructe. O să te bucuri de numeroase preparate folosind respectivele produse. În acest fel o să te asiguri că sezonul rece nu o să îți mai dea mari bătăi de cap în fiecare an.