Cum te epilezi cu o piatră ponce, de fapt. Nici nu bănuiai cât de utilă este în toată casa
Cum să folosești corect piatra ponce și cum poți să te epilezi cu ea? Majoritatea femeilor nu adoră părul pe corp, așa că încearcă diverse proceduri pentru a scăpa de el. Câteva dintre ele aleg saloane pentru a se epila, iar altele decid să își facă acasă procedura. Piatra pe care o folosesc mulți oameni apare în urma unor scurgeri răcite de lavă care provin din erupțiile vulcanice. Ce trebuie să faci pentru a te epila cu ea?
Cum să te epilezi cu piatră ponce: ce spun specialiștii?
Mulți dintre oameni se folosesc de piatra ponce pentru a avea călcâie fine. Cu toate astea, există mai multe întrebuințări ale sale. Înainte de a face orice procedură, spală-te bine și înmoaie pielea.
Specialiștii în îngrijire susțin că este foarte important să folosești un săpun cu pH neutru. Acesta nu afectează deloc pielea și este bun pentru toată lumea. Folosește piatra menținând piciorul în apă fără să îl cureți de săpun.
Dacă freci în special zonele în care apar monturi și mergi până sus spre grambe o să observi cum în timpul procesului chiar și firele mici sunt prinse, astfel reușești să scapi de acestea.
La ce să ai grijă?
Ai grijă cu mișcările circulare pentru că riști să te rănești. Nu freca zonele cu putere, ci potrivit spre blând. Este important ca după ce ai folosit piatra să utilizezi o cremă hidratantă.
Cu toate astea, cei mai mulți oameni o folosesc strict pentru exfoliere datorită proprietăților abrazive pe care le are. Nu folosi piatra dacă pielea ta este foarte uscată sau nu ai dat zona cu săpun pentru a aluneca pentru că cel mai probabil o să rămâi cu zgârieturi.
Epilare definitivă
Multe dintre doamne și domnișoare s-au gândit cel puțin o dată să scape de povara de a merge des la saloane pentru epilat sau la procedura pe care și-o fac singure acasă. Un specialist a vorbit despre epilarea definitivă și contradicțiile din dreptul ei.
,,La femeile gravide, de obicei, orice tratament estetic este reținut și la fel în perioada de alăptare. Important este ca pacientul să fie, în primul rând, sănătos clinic.
Atunci când vorbim de pacienți cu afecțiuni cronice este bine ca medicul să știe. Dacă avem leziuni la nivelul pielii sau avem o suferință a pielii, la fel, medicul trebuie să vadă și se recomandă tratarea leziunilor înainte de tratamente.
Dacă vorbim despre micoze sau alte afecțiuni dermatologice, indicat ar fi să tratăm afecțiunea dermatologică înainte de tratamentul laser. Așadar, fiecare pacient cu particularitățile lui”, susține medicul Nicoleta Ferariu. (Sursa: antena3.ro)