Cum sunt alese titlurile în familia regală britanică. Cine are dreptul să le acorde, de fapt
Cum sunt alese titlurile în familia regală britanică. Această întrebare și-au pus-o mulți după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Pe 19 septembrie, la 11 zile de la deces, au avut loc funeraliile Suveranei, la capela St George a Castelului Windsor. După șapte decenii de stat pe tronul Regatului Unit, Regina Elisabeta a II-a a trecut în neființă pe 8 septembrie. De când monarhul a murit, mulți au fost curioși să afle cum sunt alese titlurile în familia regală britanică. Vă prezentăm toate informațiile în materialul care urmează!
Cum sunt alese titlurile în familia regală britanică
Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată luni, 19 septembrie, la 11 zile de când a murit. Suverana a fost condusă pe ultimul drum de sute de mii de oameni care au ieșit pe străzile Londrei. Ea își va dormi somnul de veci la Capela Memorială Regele George al VI-lea de la Castelul Windsor, alături de soțul ei, Prințul Philip. La ceremonie au participat și membrii familiei regale britanice, printre care Prințul Harry și Meghan Markle, care au venit special din America.
Cum sunt alese titlurile în familia regală britanică. La două zile de la moartea Reginei Elisabeta a II-a, fiul ei cel mare, Prințul Charles, a fost proclamat rege. Atunci când vorbim despre membrii regalității, este musai să amintim și titlurile lor oficiale. În trecut, însă, titlurile familiei regale însemnau, de fapt, o regiune de pământ deținută de un regal. În zilele noastre, lucrurile s-au mai schimbat. Iată despre ce e vorba!
Monarhul are dreptul să acorde titluri regale
Trebuie să recunoaștem că titlurile oficiale ale familiei regale sunt destul de complicate. În timp ce unii au titluri de ducese sau duci, alții primesc ducaturi în funcție de locul lor în linie la tron. Dar haideți să vedem cum sunt alese titlurile în familia regală britanică.
Pentru cei care nu știau până acum, doar monarhul poate acorda anumite titluri regale. Acest lucru este valabil pentru cei de rang înalt, precum dukedom. Aici fac excepție cavalerii, prințul Charles și prințul William.
Cine are dreptul la ducat, cel mai înalt rang
În familia regală britanică, doar fiii și nepoții Reginei câștigă ducatul, cunoscut drept cel mai înalt rang de conducere. Aici putem da un exemplu concret. Soțul prințesei Eugenie, nepoata Reginei Elisabeta, nu a devenit duce după căsătoria cu aceasta.
Timp de 70 de ani, atât cât a domnit Regina Elisabeta a II-a, familia regală a ținut foarte mult la tradițiile care îi pun pe primul loc pe bărbați. De altfel, soțiile moștenesc titlurile soților lor. Excepție fac cazurile care primesc un titlu de familie regală. De exemplu, prințesa Anne, care este prințesa regală. Atunci când Meghan Markle s-a căsătorit cu prințul Harry, actrița a primit automat titlul de Ducesa de Sussex.
De reținut este faptul că nu toți membrii familiei primesc un titlu regal de rang înalt, deși este nepot al monarhului. Aici putem exemplifica pe fiul cel mic al Reginei Elisabeta, prințul Edward, care este contele de Wessex.
Moștenitorii au anumite privilegii
Un alt lucru important atunci când vorbim de alegerea titlurilor în familia regală britanică este faptul că moștenitorul aparent are o serie de privilegii speciale. Prințul de Wales este un titlu regal oficial deținut doar de moștenitorul aparent.
În schimb, Ducele de Cornwall este rezervat fiului cel mare al monarhului. De regulă, aici intră tot un moștenitor. Cele două titluri nu sunt, însă, moștenite, ci trebuie date printr-o ceremonie oficială.
Încă din antichitate, Regina s-a bazat pe disponibilitate atunci când a ales titlurile regale oficiale. Acest lucru poate fi aparent dificil, pentru că nu există atât de multe nume de unde putea să aleagă, mai ales când venea vorba de ducat. Pe de altă parte, atunci când monarhul alege un nume de bebeluș se gândește în primul rând la reputația acestuia. Rămâne de văzut acum cum se va descurca Prințul Charles în calitate de rege al Marii Britanii.
Ce indicații a dat Regina Elisabeta a II-a înainte de a muri
Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată în cursul zilei de luni, la ora 21:30 (ora României). Trupul său neînsuflețit a fost dus în capela St. George a Castelului Windsor. Copiii și nepoții Reginei s-au adunat pentru un priveghi la sicriul suveranei în urmă cu câteva zile.
Cea din urmă a lăsat o serie de indicații pentru momentul dureros pentru familie. Mai exact, Regina și-a dorit ca slujba de înmormântare să nu fie una „lungă” și „plictisitoare”, a spus fostul arhiepiscop de York.
„Ceea ce vă așteaptă sunt cele mai bune servicii e înmormântare, slujba cărții de rugăciuni, cuvintele care au fost o inspirație pentru Shakespeare”, a spus Lord Sentamu pentru BBC.
„Veți auzi vocile de îngeri ale corului Abbey plus Chapels Royal, veți auzi voci care cântă cu adevărat spre slava lui Dumnezeu”, a mai spus fostul arhiepiscop.
„Regina nu a vrut o slujbă lungă, plictisitoare, nu veți găsi plictiseală, dar veți atinge gloria pe măsură ce veți auzi slujba”, a continuat acesta.