Cum și de ce trebuie curățat capul dușului. Pericolul care se găsește în fiecare baie

de: Bișinicu Andreea
16 02. 2022

Atunci când ajungi acasă, după o zi obositoare la serviciu, tot ce vrei să faci este să faci un duș fierbinte și să te relaxezi. Cu toate acestea, se întâmplă adesea ca presiunea apei să fie slabă și apa să nu curgă cum trebuie. Acesta este semnalul că trebuie curățat în profunzime capul de duș. Iată câteva trucuri geniale pentru te ajută în acest sens.

Trucuri geniale pentru a curăța capul dușului

Majoritatea persoanelor consideră că dușul, mai exact capul de duș, ar fi unul dintre acele aparate care se curăță singure. Din păcate, din aceasă cauză, foarte puțini sunt cei care aleg să verifice periodic și să curețe capul dușului.

Specialiștii sunt de părere că trebuie să acordăm capului de duș la fel de multă atenție precum igienizarea vasului de toaletă sau a chiuvetei.

Deși capurile de duș sunt mai ferite de amprentele oamenilor, aceste accesorii pot fi totuși victime ale mucegaiului, acumulării de minerale și chiar a bacteriilor.

Mai mult de atât, persoanele care locuiesc într-o zonă cu apă dură vor observa când se depozitează calcarul pe baterie și cum se pot acumula și înfunda găurile din capul de duș.

Problemele variază în funcție de cât de des curățați capul de duș. Gospodinele recomandă să curățați accesoriul de baie cel puțin o dată pe lună. Cum se spală, mai exact, capul dușului? Simplu. Iată cum se procedează.

Atunci când capul de duș se poate deșuruba, ai nevoie de următoarele ingrediente pentru a forma soluția salvatoare care să curețe accesoriul de baie. Puteți spăla capul dușului în cada din baie sau într-un lighean mai mare.

  • 4 căni de oțet alb (sau suficient pentru a scufunda capul de duș)
  • 1/2 cană de bicarbonat de sodiu (opțional)
  • 1 cană de apă
  • o periuță de dinți sau orice altă perie de frecat

Cum se spală, de fapt, capul de duș

Bateria de la duș se poate spăla cu oțet. După ce scoateți capul dușului, trebuie să turnați oțetul, bicarbonatul de sodiu (opțional) și apă în lighean sau cadă. Scufundați complet capul de duș în soluție. Lăsați-l în soluția respectivă preț de 1-2 ore.

Opțional, după înmuiere puteți curăța orice acumulare rămasă cu o periuță de dinți sau o perie de frecat. Clătiți capul de duș pentru a îndepărta orice exces de oțet. Lăsați apa să curgă complet prin el, astfel încât să nu ajungeți să vă faceți duș în oțet odată ce reconectați capul de duș.

La final, ștergeți cu o cârpă moale. Puteți turna în siguranță amestecul de oțet rămas la scurgere. Reatașați capul de duș la corpul principal și vă puteți face, din nou, duș până când mirosul de oțet dispare.