Plantele oferă culoarea și viață grădinii noastre, dar trebuie să beneficieze de o îngrijire corespunzătoare din partea noastră. Știați că există o anumită metodă pe care trebuie să o folosim când udăm plantele?
Udarea plantelor este una dintre cele mai esențiale sarcini pentru menținerea unei grădini sănătoase, iar dacă nu sunt respectate câteva reguli simple, florile noastre vor avea de suferit.
Poate părea o muncă ușoară de grădinărit, dar mulți oameni pot face greșeala fatală de a oferi aceeași cantitate de apă tuturor plantelor, chiar dacă ele sunt total diferite, de cele mai multe ori.
Fiecare cultură, floare și plantă are nevoie de apă, dar prea multă apă poate îneca o plantă și poate duce la răspândirea bolilor fungice, în timp ce prea puțină apă va împiedica creșterea plantelor și le poate omorî.
Iată câteva greșeli pe care grădinarii le fac atunci când udă plantele:
Mulcirea este tehnica de grădinărit prin care se împrăștie materialul organic deasupra solului. Este o metodă naturală de a îmbunătăți solul, de a suprima creșterea buruienilor și de a economisi cantitatea de care aveți nevoie pentru a uda plantele.
Este cea mai ușoară sarcină pe care o pot face grădinarii pentru a-și menține plantele hidratate.
Tot ce trebuie să faceți este să cumpărați mulci de la centrul de grădinărit local sau să folosiți materiale naturale, cum ar fi paiele, iar apoi să acoperiți solul din jur al unei plante și va menține solul umed chiar și la câteva zile după udare.
Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac grădinarii este udarea direct deasupra unei plante și doar umezirea frunzelor. Acest lucru nu este neapărat rău, dar trebuie să udați și solul, astfel încât apa să ajungă la rădăcini.
Mulți grădinari fac greșeala de a uda toate plantele cu aceeași cantitate de apă. În realitate, fiecare plantă are cerințe diferite. Este indicat să știți de ce cantitate de apă are nevoie fiecare plantă în parte.
Udările frecvente și cu puțină apă pregătesc plantele pentru probleme. Va antrena rădăcinile să rămână chiar la suprafața solului, unde este prezentă apa, deoarece nu trebuie să meargă mai adânc pentru a accesa apa, odată ce stratul superior al solului se usucă.