Cum se udă corect Crăciunița ca să reziste mai mult timp. Trucul ca să te bucuri de ea tot anul
Crăciunița, cunoscută și sub numele de Floarea Crăciunului, este o plantă de casă extrem de îndrăgită de majoritatea persoanelor. Despre această floare se spune că simbolul sărbătorilor de iarnă, însă puțini știu cum se udă corect Crăciunița ca să reziste mai mult timp. Vă prezentăm în materialul care urmează sfaturi și trucuri utile pentru a îngriji această plantă ca la carte!
Secrete de la grădinari. Cum se udă corect Crăciunița ca să nu se ofilească
Crăciunița este una dintre cele mai frumoase plante din sezonul rece. Dacă nu știați, atunci când înflorește, ea produce un număr mare de flori roșii, portocalii sau galbene, care sunt extrem de frumoase și atractive. Pentru a vă bucura de ea, este important de știut cum se udă corect Crăciunița ca să reziste mai mult timp. Planta mai este supranumită și vedeta Crăciunului.
Crăciunița este una dintre cele mai căutate plante în preajma sărbătorilor de iarnă. Deși mulți cred că planta are nevoie de o îngrijire mai specială, lucrurile nu stau deloc așa. În realitate, aceasta este destul de rezistentă, dar și ușor de îngrijit.
Specialiștii precizează că floarea are nevoie de o udare regulată, dar moderată. Important este să nu lăsați solul plantei să se usuce, dar nici să exagerați cu apa.
De reținut, însă, că trebuie să așteptați până când solul se usucă între două udări. În plus, ea se ține într-un ghivechi suspendat.
Excesul de apă are putea duce la putrezirea plantei și cu siguranță nu vă doriți acest lucru.
Pentru a ști când Crăciunița are nevoie de apă, este de ajuns să prindeți solul plantei între degete. Dacă nu mai simțiți umezeala, este momentul să o udați.
Cum să îngrijești corect Crăciunița. Te poți bucura de ea tot anul
Totuși, există mai multe reguli de udare a Crăciuniței. De exemplu, vara, atunci când ghiveciul este ținut afară, la căldură, planta se va uda la două-trei zile. În caz contrar, ea se va ofili în scurt timp.
Dacă planta este ținută înăuntru, în deosebi în perioadele cu umezeală mare, ea trebuie udată săptămânal.
Cum se udă corect Crăciunița ca să reziste mai mult timp. Luna octombrie este singura lună când planta nu se udă, pentru a stimula apariția florilor.
Apoi, în luna noiembrie, udarea se reia treptat. După ce florile au apărut, udarea se face iar săptămânal. Atenție, însă. Dacă Crăciunița este udată excesiv, bobocii florilor vor muri.
După ce perioada de înflorire s-a dus, Crăciunița nu se mai udă timp de 30 de zile. Ea va mai avea nevoie de apă atunci când reapar iar bobocii de flori.
Citește și: Cum să ai grijă de Crăciuniță în mod corect. Așa va înflori toată iarna
Unde este bine să pui Crăciunița în casă. Temperatura ideală pentru această plantă
Crăciunița este una dintre cele mai populare plante de interior care decorează frumos locuințele noastre. Mulți preferă să o cumpere în preajma sărbătorilor de iarnă, datorită frunzelor sale roșii.
Așadar, dacă o cumpărați din magazine și o duceți acasă, este bine de știu că ea adoră lumina, așa că cel mai bine este să o amplasezi într-o cameră luminoasă.
Cu toate astea, experții spun să evitați lumina directă a soarelui și o să țineți departe de curenții de aer. Temperatura ideală pentru a păstra Crăciunița este între 15 și 22 de grade Celsius.
Dacă nu țineți cont de aceste reguli, căldura va influența negativ potențialul de înflorire. Mai mult de atât, Crăciunița are nevoie de perioade îndelungate de întuneric și frig înainte de a putea începe să înflorească.
În plus, dacă vreți ca și anul viitor Crăciunița să înflorească, planta nu mai trebuie tăiată imediat după data de 1 septembrie.