Cum se pun sarmalele în oală, de fapt. Aşa fierb uniform, detaliul cunoscut de gospodinele pricepute
Cum se pun sarmalele în oală, de fapt. Clădirea acestora se face în funcție de un secret cu care gospodinele experimentate nu dau niciodată greș. Doar așa mâncarea va fierbe uniform, iar orezul din compoziția cu carne va putea să-și mărească volumul fără niciun fel de presiune. Vezi ce sfat să pui în aplicare data viitoare când fierbi sarmale.
Ce să pui pe fundul vasului pentru sarmale
Sarmalele sunt felul de mâncare nelipsit de pe mesele românilor de sărbători sau în zilele importante de pomenire a sfinților. Fiecare gospodină prepară tradiționalele sărmăluțe la ocaziile speciale. Nu toate au întotdeauna aceeași textură sau același gust, iar asta se întâmplă din cauza sau datorită faptului că bucătăresele apelează la diverse trucuri pentru a găti eficient.
Unele dintre acestea ascund secretul celor mai aromate sarmale. Cu altele însă, poți să dai greș. În articolul de astăzi vom împărtăși cu tine secretul celor mai experimentate gospodine când vine vorba despre fierberea sarmalelor. Știai că, în procesul de fierbere, foarte importantă este clădirea sarmalelor?
Dacă nu așezi sarmalele în oală în mod potrivit, nu vor fierbe uniform. La final, vei observa că o parte dintre sarmale sunt bine gătite, în timp ce altele au frunza de varză încă crudă. Înainte de a-ți spune cum să procedezi, trebuie să ne asigurăm că regulile de bază sunt respectate.
Când alegem oala în care vrem să fierbem sarmalele, este important să optăm pentru una de lut. Sarmalele gătite în oala de lut au un gust mult mai aromat decât restul. Cu siguranță, vei observa și tu diferența. Pe fundul vasului, pune un strat de varză acră tocată. Poți adăuga și cotoarele frunzelor de varză pe care le-ai folosit la rularea sarmalelor. Adaugă și puțin cimbru uscat și ceapă tocată pentru a stimula aroma mâncării.
Cum se pun sarmalele în oală, de fapt
Ulterior, poți trece la partea în care trebuie să așezi sarmalele. Întotdeauna, pentru ca sarmalele să fiarbă uniform, trebuie așezate în cerc în vasul de bucătărie. Între straturi, se pot adăuga bucățele de afumătură.
Atenție! Nu îngrămădi sarmalele când le așezi în oală, fiindcă orezul nu va mai dispune de suficient loc pentru a fierbe corespunzător. Dacă îngrămădești sarmalele între ele, nu vor fierbe uniform.
Pune, în straturi concentrice, sarmalele în oală până ajungi la gura vasului de bucătărie. Nu umple oala 100% cu sarmale. Este indicat să lași câțiva cm spațiu la gura acesteia. Deasupra straturilor de sarmale se pun alte frunze de varză murată sau cotoare de la frunzele deja folosite și puțin cimbru. Se adaugă, apoi, zeama în care trebuie să fiarbă sarmalele și se acoperă vasul cu o farfurie.
Dacă urmezi „trucurile” pe care ți le-am prezentat în rândurile de mai sus, sarmalele vor ieși fierte și, totodată, aromate. Toată lumea se va ridica mulțumită de la masă, după ce vor fi servite. Poftă bună!