Cum se prepară pasca fără aluat. Secretul desertului pe care îl știu gospodinele

de: Ana Chivu
17 04. 2021

Paștele creștin se apropie cu pași repezi, iar cei care doresc să se bucure de preparate făcute în casă sunt deja în căutare de rețete potrivite. Iată cea cum se face cea mai simplă pască! Nu e nevoie să-ți bați capul cu aluat, pentru că nu are nevoie!

Rețetă simplă pentru pască fără aluat

Paștele creștin bate la ușă, iar deși mulți apelează la patiserii sau diverse firme de catering pentru bucatele pe care le vor pune pe masă, alții preferă să își demonstreze măestria în bucătărie.

Pandemia a scos la iveală pasiunea de a găti în dreptul multor români și nu numai, așa că majoritatea s-au și pus pe căutat rețete care mai de care mai delicioase, dar nici prea complicate. O variantă bună pentru vedetă mesei de Paște este pasca fără aluat.

Nu trebuie să îți bați capul cu frământarea sa, nu trebuie să lași nimic la dospit, nu e nevoie să murdărești multe vase și nici nu pierzi mult timp cu ea. Aceasta este una din variantele iubite de mulți pentru că oricum celelalte feluri de mâncare ocupă deja un procent consistent din răbdare.

Ingrediente

Branza de vaci- 1 kg alegeti branza moale si mai cremoasa, asa pasca va fi foarte fina, ca un cheescake
Zahar -250 g daca va place mai dulce mai adaugati 100g de zahar
Oua – 7 buc
Unt – 175 g topit si racorit
Esenta de vanilie – 1 buc sau orice alte arome va plac, puteti adauga si coaja rasa de lamaie
Sare – 0.5 lingurite
Faina alba – 5 linguri
Gris de grau – 3 linguri
praf de copt – 5 g 1 lingurita
Lapte praf – 2 linguri se poate inlocui cu 2 linguri de faina sau gris
Stafide – 100 g

Mod de preparare

Pregătește întâi de toate forma pe care o bagi în cuptor cu hârtie de copt, iar mai apoi preîncălzește cuptorul la 150-160 de grade Celsius. Trece brânza prin sită și pasează cu blenderul vertical bucățile tari pentru ca aceasta să fie cremoasă. Separă albușurile și pune-le în bolul cu brânza de vaci.

Amestecă totul, mai apoi pune untul topit, zahărul, esența de vanilie și sarea. Adaugă făina, grișu lși laptele praf la alegere, ulterior stafidele și pe urmă amestecă totul până ce se omogenizează. Bate albușurile tari și pune-le și pe ele alături de celelalte ingrediente. Poți să o servești cu fructe proaspete precum coacăze sau dulceață mai acrișoară sau pur și simplu cu zahăr pudră pe deasupra. Cei mai mulți preferă varianta clasică. Un secret ar fi cel al cojii de portocală.