Cum se prepară ciorba de pui a la grec, de fapt. Secretul care face toată diferența

de: Andreea Vînătoru
09 05. 2024

Ciorba de pui a la grec este una dintre favoritele tuturor românilor când vine vorba de mâncăruri tradiționale românești. Este simplu de gătit, iar rezultatul este unul delicios. Însă, pentru ca acest preparat să iasă savuros, trebuie să știți ce ingrediente trebuie adăugate. Cum se prepară ciorba de pui a la grec, de fapt? Aflați toate detaliile mai jos.

Rețeta tradițională de ciorbă de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec este una dintre ciorbele îndrăgite de toți românii. Acest preparat este un adevărat deliciu, asta dacă este preparată ca la carte și se respectă anumite secrete. De obicei, gospodinele folosesc rețete proprii pentru a găti ciorba de pui a la grec. Cu toate acestea, o singură rețetă este cea bună.

Pentru a prepara ciorba de pui a la grec, aveți nevoie de 500 de grame de piept de pui, 2 litri de supă și 2 căței de usturoi zdrobiți. În plus, puteți adăuga o ceapă mare tocată mărunt, 2 morcovi tăiați cubulețe, un ardei gras roșu și o legătură de pătrunjel proaspătă.

Vezi și: Ce puneau bunicile noastre în ciorba a la grec. Secretul de acum aproape 100 de ani

Cum se prepară, de fapt. Ingredientele secrete

Mai mult de atât, gospodinele iscusite folosesc la ciorba a la grec două linguri de ulei de măsline, două ouă, sucul de le 2-3 lămâi, sare și piper după gust.

După ce aveți toate aceste ingrediente, se trece la prepararea ei. Într-un oală cu pereții înalți se pune uleiul la încins, după care se adaugă ceapa și pieptul de pui tocat cubulețe. După ce carnea de pui s-a rumenit pe toate părțile, se pot pune morcovii, ardeiul gras și cartofii. Se amestecă bine toate ingredientele și se adaugă doi litri de supă, alături de usturoi.

Ciorba de pui a la grec se lasă la fiert până dă în clocot, apoi se lasă la foc mic timp de 30 de minute. La final, urmează cea mai importantă parte. Pentru sos, aveți nevoie de un bol mare pentru a bate ouăle și sucul de lămâie. Veți obține un sos omogen, care se încorporează în ciorbă. De precizat că trebuie să amestecați continuu în ciorbă pentru ca oul să nu se coaguleze. În plus, oala nu mai trebuie să fie pe foc. Ciorba de pui a la grec se servește caldă, asezonată cu pătrunjel tocat. Poftă bună!