Cum se prepară cea mai bună maioneză. Ingredientul secret care trebuie folosit
Cele mai multe dintre gospodine au emoţii atunci când vine vorba de ea. Nelipsită din îndrăgitele salate de boeuf sau de vinete, este unul dintre cele mai iubite sosuri. Bucătarii îţi dezvăluie ingredientul secret şi îţi spun cum se prepară cea mai bună maioneză!
Ingredientul secret pentru cea mai bună maioneză
Prepararea unuia dintre cele mai gustoase sosuri poate fi o adevărată provocare pentru gospodine. Bucătarii, însă, spun că dacă ţii cont de anumiţi paşi, nu ai cum să dai greş! Mai mult, aceştia îţi dezvăluie care este ingredientul secret care trebuie folosit pentru a prepara cea mai bună maioneză. Indiferent că vrei să o foloseşti pentru salata de boeuf, de vinete, alături de cartofii prăjiţi sau salate, cu reţeta de mai jos nu vei mai avea emoţii!
În primul rând, este esenţial ca uleiul folosit să fie unul de calitate şi fără niciun fel de gust sau miros. Un alt truc pentru o maioneză reuşită este ca toate ingredientele folosite să fie la temperatura camerei, altfel rişti ca aceasta “să se taie”. De asemenea, este important să adăugăm condimentele chiar la începutul preparării, nu la final cum eşti tentat să faci. În modul acesta, aromele se vor îmbina mai uşor. În ceea ce priveşte muştarul folosit, el trebuie să fie unul clasic, fără miere, hrean sau iute.
Reţetă pentru cea mai bună maioneză
- 2 gălbenuşuri de ou (unul fiert, unul crud)
- 1 linguriţă muştar
- 1 lingură de suc de lămâie (proaspăt stors)
- 250 ml de ulei
- sare
- piper
- câteva linguri de apă
Cele două gălbenuşuri se pun într-un vas adânc, iar peste acestea se presară puţină sare, piper şi muştarul. Adăugăm, puţin câte puţin uleiul şi amestecăm în aceeaşi direcţie cu o lingură de lemn. Se va obţine o maioneză cremoasă, iar pentru a o subţia adăugam suc de lămâie şi apă. După preparare se păstrează la frigider acoperită pentru două-trei zile, nu mai mult.
Dacă optezi pentru varianta cu mixerul, atunci pune toate ingredientele într-un borcan şi mixează timp de 30 de minute la viteza medie.
În cazul în care sosul s-a tăiat, tot ce ai de făcut este să adaugi câteva picături de apă sau puţin muştar. Nimic mai simplu, nu-i aşa?!
Acum poţi folosi maioneza pentru preparatele preferate: salată de vinete, salată de cartofi, de boeuf, alături de fructe de mare sau ton. Este important de precizat că aceasta nu este indicată femeilor însărcinate şi copiilor până în cinci ani din cauza gălbenuşului crud folosit.