Cum se prăjește broccoli. Rezistă la frigider foarte puțin: cum arată când nu mai poate fi consumat

de: Ioana Bucur
20 02. 2024

Un aliment sănătos, gustos, dar pe care românii au început să îl adauge în meniul lor de zi cu zi relativ recent. Cu toate că, la prima vedere, nu pare deloc complicat de preparat, trebuie să îi știi secretul pentru a te bucura din plin de aroma sa deosebită. Află, din rândurile de mai jos, cum se prăjește broccoli și cum arată când nu mai poate fi consumat. Atenție, rezistă la frigider foarte puțin, nu este un produs pe care îl poți păstra prea mult.

Sfaturi și trucuri pentru o garnitură simplă, gustoasă, sănătoasă

Broccoli prăjit este o garnitură excelentă pentru orice masă. Este rapid și ușor de gătit, alegerea perfectă în farfurie lângă o friptură de pui, porc sau o carne de pește.

Capătă o textură interesantă după ce este preparat termic – prăjit sau făcut la cuptor. Nici nu trebuie pregătit prea mult sau condimentat excesiv – face pereche bună cu sarea, piperul, puțin ulei. Pentru un plus de aromă, după prăjire, poți presăra peste broccoli și usturoi, lămâie sau o brânză maturată.

Ingrediente broccoli prăjit

Pentru a prepara o garnitură de broccoli prăjit, vei avea nevoie de:

  • o jumătate de kilogram de broccoli, desfăcut în buchețele de aceeași dimensiune
  • 60 de mililitri ulei de măsline
  • 50 de mililitri apă
  • patru căței de usturoi
  • o jumătate de linguriță de sare – cantitatea se modifică în funcție de preferințe
  • un sfert de linguriță de piper negru – cantitatea se modifică în funcție de preferințe

Te-ar putea interesa și: De ce să pui carnea de porc 30 de minute la frigider înainte de a o găti. Cotletele vor ieși perfecte

Foto: Profimedia

Cum se prăjește broccoli

Uleiul de măsline se pune într-o tigaie, la foc mediu. După ce se încinge, adăugăm usturoiul, pe care îl călim puțin, până își schimbă culoarea, moment în care adăugăm buchețelele de broccoli.

Cum se prăjește broccoli? Se lasă pe foc în jur de trei sau patru minute, până când devine verde intens și începe să se rumenească. Se toarnă puțină apă în tigaie, se acoperă vasul cu un capac și se mai gătește încă trei, până la cinci minute. La final, buchetele de broccoli ar trebui să fie fragede, ușor crocante.

Broccoli prăjit se poate păstra la frigider nu mai mult de două zile. Când își pierde aroma și textura, devenind foarte moale, nu mai poate fi consumat, trebuie aruncat la gunoi.

Te-ar putea interesa și: Care sunt alimentele care nu îngrașă deloc. Poți mânca oricât, chiar și în toiul nopții