Cum se plantează corect usturoiul toamna. 9 trucuri utile din partea grădinarilor adevărați

Cum se plantează corect usturoiul toamna. 9 trucuri utile din partea grădinarilor adevărați
Cum plantezi usturoiul într-un mod corect. Trucuri uluitoare

Mulți își doresc să planteze usturoi toamna în propria grădină, dar puțini știu cum ar trebui să fie acesta îngrijit în mod corect. Grădinarii adevărați au venit în ajutorul tuturor românilor cu unele sfaturi de aur ce o să te ajute în fiecare an de acum încolo!

Sfaturi de aur pentru plantarea usturoiului. Tot ce trebuie să știi

Usturoiul se cultivă extrem de ușor, dar rezultatele nu te mulțumesc de fiecare dată dacă nu respecți anumite secrete. Acesta trebuie să fie plantat în septembrie și octombrie, dar ține cont și de zona în care locuiești pentru ca temperaturile scăzute să nu îți afecteze cultura.

Înainte de toate, gândește-te ce tip de usturoi îți dorești să plantezi. Vorbește cu specialiști pentru a nu alege semințe ce nu sunt deloc potrivite pentru zona în care locuiești. Vecinii pot să te ajute în legătură cu acest aspect, așa că nu uita să întrebi pe toată lumea!

De asemenea, pregătește solul bine înainte de a planta usturoiul. Folosește îngrășământ natural și asigură-te că locul în care o să fie plantat are o drenare cât se poate de bună pentru ca această legumă să crească exact cum îți dorești, fără a întâmpina probleme.

Cum îngrijești corect usturoiul, de fapt

Nu trebuie să găsești un loc special în grădina ta pentru a planta usturoi. Această legumă este extrem de versatilă, așa că nu o să îți dea mari bătăi de cap. Poți să pui usturoiul în același loc în care au crescut alte legume, precum castraveții, vinetele sau varza.

Folosește căței de usturoi cât mai mari pentru a asigura și grădina în următorul an. Rezultatele o să fie excepționale, fără să depui foarte mult efort, astfel că o să economisești atât timp, cât și mulți bani.

De asemenea, poți stimula creșterea usturoiului prin fertilizatori de azot folosiți toamna, dar aceștia nu te ajută în momentul în care vine înghețul. Ferește-te de aceste produse pentru ca grădina ta să reziste cât mai mult în timp!

Trucurile grădinarilor pricepuți. Rezultatele sunt uluitoare

Plantează usturoiul într-un loc cu umbră pentru a feri legumele de razele puternice ale soarelui. Temperatura scăzută a solului o să te ajute să obții rezultate spectaculoase, mai ales pentru că plantele se pot opri din creștere în momentul în care este prea cald.

Mai mult, păstrează o distanță între rânduri de aproximativ 25 de cm și o distanță între plante de 15 cm. Usturoiul trebuie să fie plantat cu partea groasă în jos și să aibă parte de multă apă și nutrienți pentru a se dezvolta frumos.

Gândește-te și la mulcirea suprafeței pe care a fost plantat usturoiul pentru a feri legumele de probleme în sezonul răcoros, menținând, în același timp, temperatura scăzută a solului în momentul în care razele de soare sunt prea puternice. Folosește materiale deschise la culoare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI