Cum se păstrează corect făina sau mălaiul. Multe românce fac greşeala asta

de: Ana Chivu
12 10. 2022

Românii au mereu provizii de făină și mălai pentru că aleg să consume des rețete cu ajutorul acestor ingrediente. Cel mai simplu pentru gospodine este să își ia câteva pungi în plus pentru a le avea la dispoziție la masa de prânz sau cină. Multe dintre doamne gătesc des mămăligă, pâine de casă sau diverse prăjituri. Cu toate astea, puține știu cum se depozitează corect aceste două produse. Cum se păstrează cel mai bine?

Truc pentru gospodine: păstrează corect făina și mălaiul

Cele mai multe gospodine știu cât de util este să aibă în cămară câteva pungi în plus cu făină și mălai. Se întâmplă des ca familia să mai dorească o porție în plus de mămăligă sau o prăjitură într-o zi liberă, iar pentru asta doamnele aleg să cumpere mai multe astfel de produse atunci când merg la supermarket.

Cu toate astea, puține din ele știu cum să le depoziteze ca la carte. Află că toate alimentele uscate sunt sensibile la umezeală și căldură. Specialiștii recomandă să le pui în spații răcoroase, bine aerisite și în recipiente care pot fi dezinfectate înainte. Cele mai potrivite sunt cutiile de plastic sau borcanele mari de sticlă.

De asemenea, este util un aparat de vidat pentru orez, năut sau fasole. Deși puțini oameni știu asta, făina se păstrează perfect la frigider, dar cu toate astea nu există de cele mai multe ori spațiu și pentru ea. În cazul acesta, poți alege o cămară aerisită sau un dulap care se află pe balcon.

Ce trebuie să faci?

Se recomandă ca din când în când să amesteci în făină cu o paletă de lemn pentru ca aerul să pătrundă și în mijloc. De asemenea, mălaiul trebuie și el ținut la rece într-un sac de pânză curată sau din bumbac. Ea poate fi depozitată în beci sau în cămară. Experții sugerează ca o dată pe lună acesta să fie afânat sau cernut ca să nu riști să apară moliile sau gândăceii.

Un truc util este să pui în sacul sau în cutia cu mălai un drob de sare. Acesta o să absoarbă umezeala și o să împiedice apariția mucegaiului și a dăunătorilor. Unii gospodari știu că o altă modalitate este să înfigi o furculiță de fier chiar în centru ca să se mențină o temperatură scăzută și în interiorul sacului. Cu siguranță o să te ajute mult aceste metode pentru depozitarea alimentelor de bază din cămara tuturor românilor.