Cum se montează gresia. Uneltele necesare și etapele, pas cu pas, în acest tutorial VIDEO
Cum se montează gresia? S-ar putea să vă gândiți că lucrarea de instalare a plăcilor de gresie pare destul de simplă. Sau suficient de simplă încât ați putea fi dispus să o abordați singur. Chiar dacă aveți puțină experiență în realizarea acestui tip de lucrări, puteți deveni un instalator profesionist sau cel puțin să învățați cum să instalați gresia ca un profesionist. Citiți mai departe pentru a înțelege procesul și aflați exact ce trebuie făcut.
Cum se montează gresia
Dacă instalați pe o suprafață existentă, va trebui să vă asigurați că suprafața nu prezintă imperfecțiuni și este curată de resturi. Uneori, imperfecțiunile pot fi rezolvate prin patch-uri cu un compus impermeabil de patch-uri. Dacă instalați peste lemn, asigurați-vă că pardoseala are o grosime de cel puțin 3.81 cm.
Dacă pardoseala dvs. nu este atât de groasă, vă recomandăm să adăugați un strat de beton pentru a obține grosimea potrivită a podelei. În mod normal, placa de beton vine în grosime de 1/4 „sau 1/2”. Îndepărtați toate grăsimile, praful de ulei, materialul de etanșare sau compusul de întărire prin șlefuirea, răzuirea sau tăierea oricăror contaminanți.
Pune mortatul pe podea
O placă de gresie cu aspect frumos trebuie să fie legată de modul în care a fost finalizat aspectul și de cât de drepte ar putea fi liniile. Folosind linii de cretă, fixați liniile cu o intersecție de 90 de grade în centrul camerei. Amintiți-vă, uneori, și în funcție de configurația camerei, acest lucru nu a putut fi realizat și trebuie urmată o abordare diferită.
Urmați aspectul instalând plăci libere împreună cu distanțierele lor până la pereți. Începeți de la intersecția liniilor de cretă și faceți o cale formând un unghi de 90 de grade cu gresia. Dacă decalajul dintre ultima placă și perete este mai mare de 1/2 plăci, reglați plăcile într-o parte sau alta. Dacă aspectul este aprobat de client sau dacă sunteți mulțumit, treceți la pasul următor.
Uneltele necesare și etapele, pas cu pas, în acest tutorial VIDEO
Începeți prin depozitarea materialelor de mortar la o temperatură cuprinsă între 10 și 20 de grade Celsius. Se amestecă mortarul cu apă până se obține consistența dorită, nu prea apoasă, nici prea groasă. În funcție de tipul de amestec de mortar, va trebui să lăsați ceva timp ca apa să reacționeze cu componenta de mortar pentru a obține rezultatul dorit.
Amintiți-vă că amestecul trebuie utilizat în termen de 30 de minute de la amestecarea cu apa. Odată ce începeți să utilizați acel amestec, nu adăugați apă, deoarece aceasta va slăbi și va afecta puterea amestecului. Asigurați-vă că utilizați amestecul de mortar potrivit atunci când instalați gresia pe diferite substraturi.
Mortarul trebuie aplicat folosind mai întâi partea plană a mistriei. Apoi, utilizați gletiera recomandată aplicând-o la un unghi de 45 de grade, răspândind mortarul uniform. Continuați acest model, dar pe orizontală pentru a menține aceeași înălțime a mortarului. Răspândiți doar cantitatea care poate fi acoperită cu plăci în următoarele 15 minute.
Montarea gresiei
Apăsați gresia pe mortar folosind o mișcare de răsucire și loviți-o cu un ciocan de cauciuc, astfel încât să poată adera la mortar. Lăsați mortarul să se usuce cel puțin 24 de ore și evitați să călcați pe gresie. Verificați dacă liniile sunt uniforme și utilizați distanțieri între plăci. Ultima linie de instalat este linia care are gresia care trebuia tăiată. Îndepărtați excesul de adeziv din plăci.
Dacă este necesar, tăiați gresia cu un șnec sau cu un ferăstrău umed. Folosiți un creion pentru a marca zona care urmează să fie tăiată. Evitați să folosiți piesele centrale ale unei plăci, fără margini din fabrică. Nu trebuie să fie perfect dacă va fi instalat un capac pe partea de sus a plăcii care urmează să fie tăiată.
Amestecați chitul conform recomandărilor producătorului sau până când se obține o consistență lină. Se amestecă cantitatea care poate fi aplicată în 20 de minute. Se amestecă până când toți pigmenții sunt dispersați și s-a obținut o culoare uniformă. Lăsați-l să stea timp de cinci minute și amestecați din nou.
Folosiți un flotor de chituire pentru a aplica chitul pe rosturi după ce au fost îndepărtate toate distanțierele. Folosiți un burete pentru a îndepărta excesul de mortar. Îmbinarea gresiilor poate fi lustruită în decurs de 30 de minute de la aplicare cu o cârpă uscată.
Pentru rezultate mai bune, sigilați chitul la cel puțin 72 de ore după ce a fost aplicat. Acest proces va ajuta la menținerea culorii mortarului mai mult timp. Acest sigiliu va reduce, de asemenea, cantitatea de apă care se scurge sub gresie. Ștergeți excesul de etanșare cu o cârpă uscată.