27 oct. 2024 | 08:57

Cum se îngrijește arborele banilor, planta care aduce noroc în casă

Utile
Cum se îngrijește arborele banilor, planta care aduce noroc în casă
Cum se îngrijește arborele banilor, planta care aduce noroc în casă

Arborele banilor, cunoscut și sub denumirea de Crassula ovata sau „Jade Plant,” este o plantă populară și îndrăgită nu doar pentru frumusețea ei, ci și pentru reputația de a aduce noroc și prosperitate. Originar din Africa de Sud, acest arbust suculent a câștigat un loc special în casele și birourile celor care cred în feng shui sau în energia pozitivă pe care o poate emana. Pentru ca această plantă să prospere și să rămână sănătoasă, este important să cunoaștem câteva reguli esențiale de îngrijire.

Îngrijirea arborelui banilor

Arborele banilor iubește lumina naturală. Amplasarea într-un loc luminos este esențială pentru creșterea sănătoasă a frunzelor, care vor căpăta o nuanță intensă de verde. Cea mai bună poziție este lângă o fereastră orientată spre sud sau vest, astfel încât planta să primească câteva ore bune de soare pe zi. Dacă locuiești într-o zonă mai rece sau cu lumină naturală insuficientă, poți utiliza o lampă de creștere.

Este o plantă suculentă, ceea ce înseamnă că reține apă în frunzele sale cărnoase. De aceea, nu este nevoie să o uzi prea des, deoarece excesul de apă poate duce la putrezirea rădăcinilor. În general, udarea o dată la două săptămâni este suficientă. Totuși, în perioada de iarnă, planta va avea nevoie de și mai puțină apă, deoarece metabolismul său încetinește. Testează solul înainte de udare și asigură-te că este uscat cel puțin pe 2-3 cm adâncime.

Pentru Crassula ovata, este important să folosești un sol bine drenat, de preferat amestec special pentru plante suculente sau cactuși. Acesta va preveni reținerea excesului de apă în sol. În ceea ce privește fertilizarea, arborele banilor nu necesită un aport mare de nutrienți, dar îi poți oferi un îngrășământ special pentru suculente, o dată la două luni, în perioada de creștere activă (primăvara și vara).

Această plantă preferă o temperatură moderată, între 15 și 24 de grade Celsius, fiind rezistentă la variațiile de temperatură, dar trebuie ferită de frig extrem. De asemenea, arborele banilor se adaptează bine la umiditatea normală din casă, așa că nu va necesita condiții speciale.

Alte plante care aduc noroc în casă

Arborele banilor nu este singura plantă care se spune că atrage noroc și energie pozitivă. Iată câteva alte plante considerate norocoase și benefice pentru casă:

Bambusul norocos (Dracaena sanderiana)

Considerat un simbol al norocului și prosperității în cultura asiatică, bambusul norocos este ușor de îngrijit și adaugă un aspect decorativ aparte casei. Așezat într-un vas cu apă și câteva pietricele, acest bambus poate crește rapid și este ideal pentru spații mici, cum ar fi birourile.

Busuiocul

În tradiția românească și în cultura mediteraneană, busuiocul este asociat cu protecția și bunăstarea. În plus, busuiocul are avantajul de a putea fi folosit și în bucătărie, având o aromă deosebită. Este o plantă care preferă lumina indirectă și un sol bine drenat.

Feriga

Feriga este cunoscută pentru capacitatea sa de a purifica aerul și de a atrage energie pozitivă. Este ideală pentru cei care caută o plantă decorativă și ușor de întreținut. Plasată în zone cu umiditate, cum ar fi băile, feriga ajută la menținerea unui mediu echilibrat și sănătos.

Lavanda

Cu parfum relaxant și proprietăți calmante, lavanda este un simbol al păcii și al bunăstării. Se spune că aceasta atrage dragostea și armonia în casă și poate fi ținută în camerele de relaxare. Lavanda are nevoie de mult soare, deci este bine să fie poziționată pe o terasă sau lângă o fereastră luminată.

Crinul păcii (Spathiphyllum)

Această plantă cu frunze verzi și flori albe delicate este considerată aducătoare de noroc și armonie. Crinul păcii purifică aerul, eliminând toxinele, iar poziționarea sa într-un spațiu cu lumină indirectă îi asigură o creștere sănătoasă.

Parteneri
Ce trebuie să pui pe masă, neapărat, ASTAZI de Sfântul Dumitru pentru a atrage norocul, protecția și belsugul
Redactia.ro
Bărbatul care a fost cel mai mare escroc din istorie. Cum a reușit să vândă Turnul Eiffel la fier vechi
Click.ro
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
Una dintre cele mai sexy vedete din România s-a pocăit! 'Mi-a vorbit Dumnezeu... E foarte greu de explicat în cuvinte'
Unica.ro
Netflix, încă o lovitură de proporții. Producția rupe audiențele
EVZ.ro
Laura Crișan ar fi vrut să incendieze casa moștenită de la familia ei! Declarațiile halucinante ale unui martor: ”Pentru a scăpa de...”
Spynews
Am pierdut unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria României. A fost o legendă
Capital.ro
Oana Pellea, scoasă din sărite de gestul făcut de Alina Ceușan: „Dizgrațios, nesimțită postare”
Avantaje
ATENȚIE, ȘOFERI! Nimeni NU SCAPĂ! A intrat de AZI în VIGOARE
Mediaflux
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Îl mai știi pe Remus din „Secretul Mariei”? Ce mai face acum actorul Toma Dănilă si ce legătură există între el și Liviu Vârciu
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro