Cum se împarte averea Reginei Elisabeta, de fapt. Regretata suverană şi-a schimbat testamentul în ultima clipă
Regatul Unit este în doliu încă de joi, 8 septembrie, ziua în care a murit Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh din istoria țării. La vârsta de 96 de ani, suveranul a murit la reședința sa scoțiană, Castelul Balmoral alături de cei dragi. Potrivit jurnaliștilor britanici, monarhul și-a schimbat testamentul cu doar câteva zile înainte de decesul său.
Regina Elisabeta ar fi scos-o pe fiica Prințului Harry din testament
Testamentul Reginei Elisabeta a suferit anumite modificări, cu doar câteva luni înainte ca suverana să treacă la cele sfinte. Conform jurnaliștilor din presa străină, monarhul le-ar fi scos din testament pe Lilibet Diana, fiica nepotului său, Prințul Harry, și al ducesei de Sussex, Meghan Markle.
Potrivit celor de la CNN, după moartea Reginei Elisabeta a II-a și proclamarea lui Charles ca noul suveran la Marii Britanii, copiii Prințului Harry au căpătat titlurile nobiliare Alteţa Sa Regală Prinţul Archie de Sussex şi Alteţa Sa Regală Prinţesa Lilibet de Sussex.
Potrivit legilor create de Regele George al V-lea în anul 1917, nepoţii suveranului primesc automat titluri regale, în urma unor convenții ce datează de mai bine de 100 de ani.
Bijuteriile coroanei britanice, considerate a fi o parte importantă a averii lăsate de Regina Elisabeta moștenitorilor săi, vor ajunge în posesia lui Kate Middleton, Prințesa de Wales și a fiicei sale, Prințesa Charlotte.
Nu este de mirare că regretata suverană să fi recurs la un asemenea gest, având în vedere că ducesa de Cornwall a fost una dintre preferatele Reginei Elisabeta, Kate Middleton fiind soția Prințului William, cel care, cândva, va deveni rege, la rândul său.
Conform celor de la Marca, colecția impresionantă de bijuterii regale este estimată la o valoare impresionantă de 110 milioane de dolari.
Ce avere colosală lasă Regina Elisabeta în urmă
Deși nu avea un salariu tradițional, Regina Elisabeta a II-a primea fonduri dintr-un program finanțat de contribuabili numit Sovereign Grant, pe lângă terenul, castelele și bunurile moștenite de la strămoșii ei.
Averea colosală a regretatei suverane britanice a fost estimată de Revista Forbes la o valoare de aproximativ 657 milioane de dolari americani, potrivit CTV News. Sursele de venit ale Reginei Elisabeta includ proprietatea privată Crown Estate, un portofoliu de acțiuni și bunuri personale.
Bunurile ei personale includ colecția ei valoroasă de timbre, câteva opere de artă, bijuteriile și herghelia de cai. Regina Elisabeta deținea, de asemenea, un portofoliu masiv de acțiuni.
În 2017, proiectul internațional numit Panama Papers a dezvăluit că 17 milioane de dolari din banii suveranei au fost investiți în Insulele Bermudelor și Cayman.