Cum se îmbogățesc vânzătorii ambulanți de pe litoral. Un singur porumb fierb costă 7 lei. Ce profit ajung să aibă
Pe litoralul românesc este plin de vânzători ambulanți. Aceștia nu lipsesc nici în acest an și vând diverse produse, printre care și nelipsitele gogoși cu ciocolată sau zmeură, covrigi, pufuleți, precum și porumbul fiert. Chiar și cei mai pretențioși turiști, care comentează în privința condițiilor în care sunt făcute sau ținute aceste produse, cumpără cel puțin câte un produs. Iată cum se îmbogățesc vânzătorii ambulanți de pe litoral și ce profit ajung să aibă.
Profitul vânzătorilor ambulanți de pe litoral – un porumb fiert este 7 lei
În toate stațiunile de pe litoral: Eforie Nord, Eforie Sud, Costinești, Vama Veche sau Mamaia, vânzătorii ambulanți invită turiștii să cumpere porumb fiert, rostind zicala: ”Ia porumbul neamule!”
Deoarece concurența este mare, vânzătorii mai inventivi, mai folosesc și alte sloganuri pentru a atrage clienții, potrivit cancan.ro. Printre aceste sloganuri rostite ce vânzătorii considerați ”poeții” plajelor, se numără:
- „Pentru fete părăsite, 15 boabe gratuite!”
- „Pentru blonde şi roşcate, am adus porumb în rate”.
Profitul vânzătorilor ambulanți de porumb fiert
Vânzătorii ambulanți vin în fiecare an cu provizii pentru turiștii pofticioși. Pe plajă se vând și se cumpără produse în permanență. Nici pandemia de coronavirus nu a împiedicat oamenii să cumpere acest gen de produse, de pe plajă.
Cel mai probabil, nici prețul mărit din acest an, nu va reprezenta un impediment. Vânzătorii se plimbă în fiecare zi printre șezlonguri cu găleți pline sau saci cu porumb fiert.
Profitul vânzătorilor de porumb de pe plajă
Prețul porumbului vândut pe către vânzătorii ambulanți, de pe litoral a crescut. Anul trecut un porumb costa 5 lei, în oricare stațiune, iar în acest an, prețurile s-au mărit.
Cei care vor să simtă cu adevărat că au venit la mare, trebuie să scoată din buzunare 6-7 lei pentru a cumpăra un singur porumb. Profitul vânzătorilor ambulanți este foarte mare. Pe aceștia porumbul nu îi costă nimic, pentru că îl fură de la marginea drumului. Ei consumă doar gazul cu care îl fierb.
Prețul porumbului fiert
Administratorii plajelor se plâng că nu pot scăpa de vânzătorii ambulanți. Pe plajă porumbul fiert se vinde mai bine decât la comercianții autorizați, deoarece majoritatea turiștilor cumpără acest produs.
Polițiștii locali patrulează în fiecare zi în stațiunile de pe litoralul românesc și îi caută pe acești vânzători. Chiar dacă primesc amenzi, iar câteva ore mai târziu vânzătorii ambulanți revin pe plajă, unde se întorc la lucru. Porumbul fiert ținut prin soare poate avea bacterii precum Salmonella, Stafilococ auriu sau E. coli.