Ce trebuie să faci imediat după ce ai fiert porumbul. Aceste trucuri sunt cunoscute doar de cei mai vechi bucătari

Ce trebuie să faci imediat după ce ai fiert porumbul. Aceste trucuri sunt cunoscute doar de cei mai vechi bucătari
trucuri porumb fiert

Porumbul fiert este clasic! Se potrivește cu aproape orice masă și este atât de ușor de făcut – mai ales atunci când îl fierbeți. Ne place să mâncăm porumb fiert în aceste luni fierbinți de vară. Iată ce trebuie să facem imediat după ce am fiert porumbul, conform unor trucuri cunoscute de vechii bucătari.

Trucurile vechilor bucătari – ce să faci imediat după ce ai fiert porumbul

Porumb fiert fiert este minunat pentru salate și alte feluri de mâncare, precum și pentru a fi mâncat ca atare. Doar tăiați porumbul de pe știulete și amestecați-l cu salatele preferate sau mâncați așa cum este. Iată cum se fierbe porumbul și ce trebuie să faci cu acesta imediat după ce l-ai fiert, potrivit unor trucuri vechi.

Fierberea porumbului pe știulet este o plăcere! Îți va plăcea acest porumb suculent pe care să-l pui pe mesă, vară, indiferent de oră. Ingredientele necesare, potrivit unei rețete inspirate de pe illuna.com :

 • apă
 • 1 lingură sare
 • 3-4 știuleți de porumb.

Modul de preparare a porumbului fiert

Umpleți o oală mare cu apă. Se toarnă apă într-o oală mare. Se adaugă sare, apoi se pune la fiert. Odată ce apa fierbe, adăugați porumbul. Asigurați-vă că nu aglomerați oala.

De îndată ce apa revine la fierbere, porumbul este gata. Acest lucru ar trebui să dureze doar 4-5 minute. Scoateți-l de pe foc și acoperiți oala cu un capac. Porumbul poate rămâne în apa fierbinte până la 30 de minute.

Porumb fiert – depozitare

Porumbul fiert poate rezista până la 5 zile la frigider și depozitat în congelator până la 6 luni. Asigurați-vă că așezați porumbul în recipiente etanșe, congelați în condiții de siguranță, dacă este cazul, în recipiente.

Puteți, de asemenea, să scoateți doar grăunțele și să le păstrați într-o pungă în frigider sau congelator.

Trucuri de făcut imediat după ce ai fiert porumbul

Este sezonul porumbului fiert este scurt, așa că vă recomandăm să nu pierdeți încă o secundă și să folosiți aceste topping-uri care îmbogățesc porumbul fiert și creează ceva la care s-ar putea să nu vă așteptați, potrivit thekitchn.com. Aceste trucuri sunt știute doar de vechii bucătari:

 1. stropire cu sare și ulei de măsline
 2. stropire cu usturoi și alte condimente precum chimen și coriandru
 3. condimente mexicane formate din ardei iute, sare și suc de lămâie deshidratat, este atât picant, cât și acru
 4. sos de usturoi
 5. miere fierbinte cu infuzie de ardei iute
 6. jeleu de ardei iute
 7. amestec de ierburi de Provence uscate și sărate: rozmarin, maghiran, cimbru și adesea lavandă, vă duce practic porumbul în sudul Franței
 8. Chimichurri, sosul de ierburi care este cel mai adesea pus peste friptură la grătar
 9. unt, sare și piper.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI