Se spune că este mare păcat să încercăm să aflăm cum ne va fi destinul. Totuși, oricât de puternică ar fi credința noastră în Dumnezeu, nu putem spune că nu ne-ar plăcea să știm ce ne rezervă viitorul.
Pentru această îndeletnicire este nevoie de multă imaginație de o bună cunoaștere a simbolurilor și de capacitatea de al le ”citi” corect. Această ”știință” a ghicitului în cafea are mii de ani vechime și se numește taseografie.
Cafeaua trebuie preparată în ibric, iar ceașca din care vei bea trebuie să fie netedă, fără striații. În cazul în care cafeaua a dat în foc, ghicitul trebuie amânat pentru altă zi. Nu de alta, dar persoana căreia i se ghicește trebuie să fie relaxată, să se concentreze doar pe problemele de interes pentru ea, să se detașeze de exterior. Cafeaua băută pe fugă sau într-o stare de deprimare nu poate fi citită. În cazul acesta, ceașca va fi neagră, doar cu pete haotice, fără nicio semnificație.
Dacă starea de spirit este bună și ești relaxată, bea cafeaua până mai rămân câteva picături, rotește ceașca în așa fel încât zațul să se depună pe pereții ceștii, apoi răstoarnă ceașca pe farfurioară și las-o 10 minute. Ghicitul în cafea începe de îndată ce cafeaua se umflă în ibric, când se formează un caimac ce începe să arată lucruri cu semnificații.
Potrivit Clickpentrufemei.ro, ceașca trebuie să fie ținută cu ambele mâini și cu toarta înspre cel căruia îi ghicești. Citirea simbolurilor se face de la toartă, în sensul acelor de ceasornic. Așadar jumătatea cu toartă spune despre viața personală, iar cealaltă jumătate prezice evenimente din afara casei.
Adică, poți afla lucruri despre rude, prieteni sau partener de viață. Pe fundul ceștii se află semnele de dragoste și de suflet, cum ar fi indiciile despre starea unei relații.