14 feb. 2023 | 11:05

Cum se gătesc pastele, de fapt. Greşeala făcută de toate gospodinele, totul ţine de forma lor

Diverse
Cum se gătesc pastele, de fapt. Greşeala făcută de toate gospodinele, totul ţine de forma lor
Cum se gatesc pastele, de fapt. Greseala facuta de toate gospodinele, totul tine de forma lor

Pastele sunt printre favoritele românilor, atunci când vine vorba de preparate culinare. Indiferent că mănânci macaroane cu brânză, spaghete cu sos sau alte tipuri, pastele se prepar rapid și nu îți dau prea multe bătăi de cap, fiind delicioase. Cu toate acestea, există anumite greșeli pe care le poți comite, chiar și atunci când gătești paste.

Secretele pentru a găti cele mai gustoase paste

De la spaghete la așa-numitele paste în formă de cornișoare, există zeci de tipuri diferite din care să alegeți pentru a pregăti o cină romantică pentru partenerul de viață, cu ocazia Zilei Îndrăgostiților.

Potrivit experților în arta culinară, pastele se prepară și se fierb diferit în funcție de tipul acestora, indiferent că vorbim de macaroane, tagliatelle, spaghete, penne, farfalle sau altele.

Hotărâtă să afle toate secretele acestui preparat clasic italian, internauta Beryl Shereshewsky a intervievat-o pe Silvana, o producătoare de paste artizanale din Napoli, Italia.

Specialistul susține că pastele cornișoare se regăsesc, în mod tradițional, în supe. De asemenea, când vine vorba de pastele orecchiette, în formă de cupe mici, acestea se servesc cu un sos ragu delicios.

Pe de altă parte, pasionații de fusilli se pot răsfăța cu o porție de paste spiralate aromate, învelite într-un sos de tomate delicios, iar pennele se pot găti prepara în stil Carbonara.

„Trebuie să te gândești ce se potrivește acolo. Sosul de tomate este ideal pentru aceste paste. Și tonul, sau chiar ceapa, se vor șerpui în jurul crestelor, așa că va ajuta la transportarea eficientă a sosului.”, a declarat experta, potrivit Daily Mail.

Citește și Ce să mănânci în Italia. Preparatul pe care trebuie să îl încerci neapărat. Are un gust senzațional

Unge oala cu ulei, pentru ca apa să nu dea pe afară

Cu siguranță ți s-a întâmplat de mai multe ori ca, atunci când pui oala cu apă pe foc, lichidul să se reverse odată ce atinge punctul de fierbere. Ei bine, internauții au găsit un truc genial care îți va face viața mult mai ușoară.

Tot ce trebuie să faci este să ungi marginea oalei cu puțin ulei. În acest fel, apa nu va depăși porțiunea uleiată, iar tu vei putea să te relaxezi rezolvând o integramă sau să bei o cafea pe balcon, în timp ce pastele fierb în tihnă, pe aragaz.

Un alt truc genial ar fi să pui deasupra oalei în care fierb pastele o lingură de lemn, iar efectul va fi același.

Citește și Câți bani costă pastele din făina de greieri. Se vând deja în magazinele din România