Cum se fură benzină și motorină cu telecomanda

Cinci bărbați au format o echipă de hoți nemaivăzută, nu pentru că ar sustrage lucrururi deosebite – sunt specializați în furtul de benzină și motorină – ci din cauza metodei de acțiune.

Au reușit să sustragă peste 120.000 de litri de carburant din stații de alimentare din zona Parisului și Île-de-France cu ajutorul unei telecomenzi universale.

Anchetatorii spun că telecomanda „magică” era, de fapt, un dispozitiv simplu, cumpărat dintr-un magazin de electronice.

Cei cinci suspecți mergeau în timpul nopții în benzinării izolate, situate pe drumuri departamentale, cum ar fi cele din Val-d’Oise, les Yvelines și l’Oise și acolo goleau pompele, explică publicația online Le Parisien.

Benzină și motorină, lăsate pradă hoților. Din cauza unui cod de siguranță

Cum se întâmplă destul de frecvent, codul de securitate al rezervoarelor nu este modificat de administratorii stațiilor de alimentare, este păstrată combinația inițială, de patru zerouri, ceea ce a făcut ca accesul hoților la carburant să fie mult ușurat.

Un vehicul utilitar, cu un rezervor încăpător, de 2000 de litri, era folosit apoi pentru a prelua carburanții.

Odată descărcate, cantitățile de benzină și motorină erau scoase la vânzare pe internet. Cu ajutorul rețelelor de socializare, hoții reușeau să vândă carburanții la prețuri foarte reduse.

În total, anchetatorii spun că a fost furat carburant în valoare de 150.000 de euro. Investigatorii au avut nevoie de un an ca să îi rețină pe membrii grupării care au vârste cuprinse între 30 și 50 de ani.

Ințial intrați în atenția poliției pentru delicte minore, cei cinci au fost arestați luni, 25 martie pentru organizarea unui grup specializat în furturi și pentru sustragerea de carburant.

După ce informațiile au apărut în presă, stațiile de alimentare au început să rezolva problema rezervoarelor în care erau depozitați carburanții, prin modificarea codurilor de securitate.

Infografic realizat de Le Parisien care prezintă modul de acțiune al hoților de carburanți.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI