Cum se folosește folia alimentară corect, de fapt. Pe ce parte pui alimentele
Cum trebuie să folosești în mod corect folia alimentară? Mulți oameni fac greșeala asta. Trebuie să pui alimentele pe o anumită parte. Ce trebuie să ai în vedere? Vei ține cont de asta de acum înainte.
Cum să folosești corect folia alimentară?
Indiferent dacă ai la îndemână folie transparentă pentru alimente sau folie de aluminiu, trebuie să fii atent la câteva detalii. Acestea două sunt indispensabile în bucătărie, iar gospodinele au alături într-un sertar și foaia de copt/foaie de pergament care este de asemenea de mare ajutor.
Nu este indicat să folosești foaie de aluminiu dacă bagi alimente la cuptor, dar o poți utiliza în siguranță când vrei să acoperi câteva preparate reci pe care vrei să le depozitezi o vreme în frigider, fără să prindă astfel miros de la alte bucate pe care le mai ai la rece.
De asemenea, mulți oameni o abordează când vor să împacheteze sandvișuri pentru micuții care pleacă la școală sau chiar pentru pachetul pentru serviciu. Alte persoane adoră să folosească folia de aluminiu pentru a menține curățenia aragazului.
Cu toții am putut observa cum ambele folii au o parte lucioasă și una mai mată. Află că e mai bine să împachetezi alimentele pe cea din interior pentru a evita microbii care au ajuns pe folie până ce tu să o utilizezi.
De asemenea, specialiștii au indicat și alte diferențe cu ajutorul unui experiment. Aceștia au constatat că produsele învelite în folie de aluminiu cu partea mată spre exterior se vor pregăti puțin mai rapid decât dacă ai face-o invers.
Sfatul specialiștilor
Un studiu arată că ingredientele gătite în folie de aluminiu la temperaturi de peste 150 de grade Celsius ajung la un transfer foarte mare de aluminiu către mâncare. Este o variantă ieftină și ușoară de mânuit, mai cu seamă că te ajută să nu mai ai atât de mult de curâțat în urma preparării mâncărurilor, dar nu este recomandată de specialiști pe termen lung.
„Gătitul în folie de aluminiu, pe de altă parte, ar putea duce la migrarea aluminiului în mâncare, depăşind limita maximă. În acest proces, aluminiul poate pătrunde în mâncare la un nivel mai mare în alimentele acide, precum sucul de lămâie sau roşii.
Cercetătorii au sugerat că folia de aluminiu nu ar trebui utilizată în timpul gătitului. În cazul gătitului la cuptor, sunt recomandate vasele din sticlă sau porţelan. Este foarte important ca oamenii să determine concentraţia de aluminiu pe care o utilizează în timpul gătitului. „, arată csid.ro.