Cum se face corect un ou ochi. Nu se prăjeşte în ulei, e greşeala făcută de toată lumea!

de: Ana Chivu
27 08. 2022

Majoritatea oamenilor consumă ouă. Mulți dintre ei preferă să îl prepare prăjit pentru un prânz sățios și delicios. Poți să eviți foarte ușor grăsimea pe care o pui în mod normal în tigaie în timpul acestui proces. Oul poate să se gătească foarte bine și fără o baie de ulei. Din păcate, un număr mare de români fac această greșeală și ulterior folosesc din nou grăsimea pentru alte preparate. Cum se face corect un ou ochi? Iată sfaturile unui specialist!

Sfaturi pentru prânz: cum se face corect un ou ochi?

Ouăle sunt o sursă importantă de calciu, proteine și vitamine, dar nu pot fi consumate chiar la orice oră din zi. Câțiva oameni nu respectă recomandările specialiștilor. Numărul acestora depinde totuși de fiecare individ în parte.

Mai exact, o persoană sănătoasă poate să mănânce două-trei ouă pe zi, cu pauze de o zi sau două într-o săptămână. Cei care sunt diagnosticați cu anumite boli ale ficatului sau care au colesterolul mărit trebuie să se limiteze la maximum cinci ouă pe săptămână.

Copiii pot să mănânce și șase ouă pe săptămână pentru că au o nevoie mai mare de lipide. Medicii avertizează că un consum excesiv de ouă poate conduce la probleme grave de sănătate. De asemenea, atunci când alegi să le prepari este util să eviți grăsimea în exces.

Românii adoră în special oul ochi la un mic dejun târziu sau la prânz. Acesta nu trebuie să fie făcut cu ulei. Nutriționistul Mihaela Bilic a postat un video în care le arăta urmăritorilor cum trebuie să îl gătească perfect.

În tigaie se pun doar câteva picături de ulei de măsline de calitate, ulterior se lasă alimentul preț de un minut cu capacul pus. Gălbenușul trebuie să fie la final moale, iar albușul făcut în întregime. Câțiva dintre români au comentat ironic postarea specialistului și nu au apreciat sfaturile.

,,Bun sfat”

,,Mulțumesc dom doctor pentru informațiile date felicitări pentru ce faceți 👏👏🙏”, ,,Eu așa fac de mulți ani și iese perfect. Bun sfat. Și nu trebuie o tigaie scumpă. Doar sa fie antiaderenta”, au fost unele mesaje pozitive primite de specialist pe pagina oficială de Facebook.

,,Prea moale gălbenușul, nu e pe gustul meu. Trebuie întors să se facă gălbenușul mai bine”, ,,A descoperit apa caldă și vrea sa ne învețe să o folosim”, ,,Bravo !!! În sfârșit știm să prăjim un ou 😂 la plus 40 de ani 😂 ….asta chiar e la mintea găini 😘”, au fost câteva din comentariile răutăcioase postate de internauți.