Cum se fac chiftelele săracului. Rețeta e senzațională, așa ceva nu ai mai mâncat până acum
Astăzi îți vom prezenta o rețetă inedită și extrem de simplă, după cum îi spune și numele – chiftelele săracului. Rețeta gustoasă, care are la bază cartofii și varza murată, îi aparține celebrului Mircea Dinescu. Cum se pregătesc aceste chiftele și care sunt ingredientele de care ai nevoie, în continuare.
Cum prepari chiftelele săracului
Chiftelele săracului, marca Mircea Dinescu, au fost pregătite chiar de celebrul poet și om de televiziune, în emisiunea „Politică și delicatețuri“, în care Loredana Groza a fost invitata de onoare. Rețeta a fost compusă chiar de scriitor, care i-a dat numele „Chiftelele săracului, pe gustul bogatului“.
Așadar, pentru a prepara această rețetă, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- o jumătate de kilogram de cartofi fierți (aproximativ 3 cartofi fierți);
- un ou;
- un gălbenuș de ou;
- 200 grame varză murată (o varză murată tocată fin);
- 3 căței de usturoi făcuți mujdei;
- ulei;
- făină;
- piper;
- coriandru;
- busuioc.
Mod de preparare:
- Se spală cartofii și se pun la fiet, cu sare;
- Când aceștia sunt gata, se zdrobesc cu mâna sau cu ajutorul unei furculițe;
- Se pune un ou și gălbenușul de la al doilea într-un bol și se bat bine;
- Varza murată, tocată mărunt, și cartofii se amestecă bine;
- Se adaugă ouăle bătute și mujdeiul de usturoi și se omogenizează;
- Se condimentează după gust;
- Se formează în mână chiftelele de dimensiune potrivită;
- Se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei încins și se gătesc pe ambele părți.
Poftă bună!
Rețetă de chifteluțe de dovlecei
Ingrediente:
- dovlecei proaspeți, tineri – 1,5 kg;
- 1 ceapă;
- usturoi după gust (3 căței mari, dar se pot pune și mai mulți);
- 1 legătură mare de pătrunjel;
- 1 legătură mare de mărar;
- 2 ouă;
- branză 400-500 gr;
- sare, piper, ardei iute măcinat sau boia de ardei;
- faină sau pesmet pentru modelat;
- ulei pentru prăjit.
Mod de preparare:
Spală dovleceii și taie-i cubulețe, apoi dă-i pe răzătoarea mică sau prin robot. Amestecă totul cu sare și lasă la scurs timp de 30 de minute. După ce ai scăpat de apa din ei, amestecă totul cu usturoiul curățat și pisat mărunt, ceapa tocată foarte fin sau dată prin răzătoarea mică, brânza, oul, verdeața tocată mărunt, sarea și piperul/ardeiul iute. Rupe bucăți din amestecul preparat, dă fiecare biluță prin făină sau pesmet și pune în uleiul încins. În final, scoate chifteluțele pe servețele absorbante sau într-o strecurătoare pentru a se scurge de ulei.