Bananele sunt un fruct plin de vitamine, o gustare ideală între mese, care poate fi savurat în o mulțime de feluri. Dar cum ar trebui păstrate bananele pentru a rămâne proaspete cât mai mult timp posibil? Următorul sfat te va învăța să știi cum să le depozitezi de acum înainte.
Nu mai este un secret pentru nimeni că bananele se coc foarte repede în orice bucătărie atunci când sunt lăsate pe blat sau în coșul cu fructe. Și cu siguranță și tu ai pățit asta.
După ce ai cumpărat un buchet frumos și verde te-ai trezești că, în doar câteva zile, acestea au devenit toate galbene, spre maro. Acest fruct deosebit are tendința de a se coace destul de repede, fapt pentru care, în rândurile de mai jos, îți vom dezvălui un truc prin care să îl păstrezi proaspăt mai mult timp.
Un expert în bucătărie vine cu câteva recomandări pentru cum să păstrezi bananele proaspete într-un mod diferit pentru a te asigura că rămân galbene mai mult timp. Mike de la Kitchen Tips Online a realizat un experiment cu două ciorchine de banane, pentru a vedea care dintre ele se coace mai repede.
Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci o banană în fiecare zi. Te îngrașă sau are beneficii nebănuite?
Prin urmare, a lăsat un ciorchine, pur și simplu, pe blatul din bucătărie, în timp ce pe celălalt l-a pus într-un recipient etanș pe blatul din bucătărie. Totodată, în interiorul acestuia a pus un odorizant pentru absorbția etilenei, menit să prelungească durata de valabilitate a fructelor și legumelor, eliminând gazele printr-un proces de oxidare.
După aproape o săptămână, Mike a dezvăluit că a observat o diferență „semnificativă” între ciorchini. bananele de pe blat erau „semnificativ mai moi decât cele din recipient”.
Prin urmare, sfatul acestuia pentru a încetini procesul de coacere a bananelor acasă este să înfășori folie alimentară în jurul tulpinilor, aceasta captând etilena. Ideal este să înfășori tulpinile de banane individual, decât întregul mănunchi.
Citește și: Ce rol are eticheta de pe banane, de fapt. Asta trebuie să faci cu ea