Cum se depozitează corect salata în frigider, de fapt. Trucul genial care o ține proaspătă

Cum se depozitează corect salata în frigider, de fapt. Trucul genial care o ține proaspătă
Cum trebuie depozitată salata în frigider

De multe ori cumpărăm din magazine sau recoltăm salata din propria grădină, dar realizăm cu stupoare că aceasta nu rezistă mai mult de câteva zile. Din păcate, acest lucru poate să fie datorat faptului că frunzele nu sunt depozitate așa cum trebuie, dar există un truc genial ce va scoate din impas pe oricine.

Trucul ce te va salva de acum încolo. Cum poți să depozitezi salata

Frunzele se distrug foarte repede, așa că este important ca salata să fie depozitată cât mai bine. Încă de când este cumpărată din magazin aceasta poate să fie compromisă, iar pentru a evita situația neplăcută trebuie să avem mare atenție atunci când vine vorba despre produsele alese. În primul rând, trebuie să fie căutate salatele cu frunze sănătoase și cât se poate de curate.

Dacă te bucuri de propria grădină, alege să recoltezi salata dimineața pentru a te asigura că roua s-a uscat. Nu trebuie să alegem niciodată plante umede, mai ales pentru că ele formează un mediu prielnic pentru bacterii. Frunzele se pot degrada și pot putrezi mult mai repede dacă nu sunt complet uscate, așa că acest truc îți va salva foarte mult timp și vei putea să te bucuri de o salată perfectă.

Totuși, cum depozităm corect salata? Înainte de toate, trebuie separate părțile sănătoase de frunzele deja compromise. Apoi, ele vor fi împachetate în prosoape de hârtie și puse în pungi de plastic perforate. După acest pas extrem de important, frunzele pot să fie puse în frigider. Este important ca pungile să aibă găuri prin care aerul poate să circule, iar șervețelele vor menține umezeala pentru ca tu să ai parte de un produs ce rezistă mai mult timp.

Mare grijă! Ce trebuie să eviți neapărat

Chiar dacă acesta este modul potrivit pentru a depozita salata, mulți români nu respectă total rețeta succesului. Nu trebuie să pui prea multe frunze în pungi, mai ales pentru că ele se vor rupe și acest lucru va duce la degradarea lor. Pungile trebuie lăsate deschise pentru orice eventualitate.

În momentul în care luăm salata din grădină, tindem să o spălăm pentru a scăpa de pământul adunat pe frunze. Chiar dacă murdăria te poate duce la exasperare, află că nu este bine să curățăm frunzele dacă ele urmează să fie puse în frigider. Ele nu se vor mai usca perfect și astfel nu își vor menține savoarea. Încearcă să speli salata doar înainte de a o introduce în fel și fel de mâncăruri pentru a nu te confrunta cu alte probleme neplăcute.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI