Cum se curăță pantofii din piele întoarsă cu bicarbonat de sodiu. Secretul știut de puțină lume

de: Ana Chivu
15 09. 2020

Pantofii din piele întoarsă sunt în categoria celei mai pretențioase încălțăminte. Cum poți să o cureți mai ușor? Ai nevoie doar de bicarbonat de sodiu și încă un ingredient pe care toată lumea îl are în casă. Secretul e știut de puțină lume.

Cum să cureți pantofii din piele întoarsă cu bcarbonat de sodiu?

Ai încălțăminte din piele întoarsă pe care nu știi cum să o cureți așa cum ar trebui? Ai o opțiune naturală, care nu este un produs chimic, ieftin și foarte eficient. Deși este accesibilă tuturor, foarte puțini oameni știu de el. Același truc se pretează și altor obiecte vestimentare sau accesorii precum: mânuși sau genți tot din același material.

Principiul de bază este delicatețea și o mai mare grijă la aceste obiecte. Este important de știut că pielea întoarsă nu preferă umiditatea, așa că trebuie să usuci suprafața înainte de a o curăța ca la carte. Nu achiziționa perii tari, ci unele speciale pentru acest scop, cu păr moale și care îndepărtează ușor praful și murdăria.

De asemenea, există un burete special cu textura unei radiere care te va ajuta să elimi petele și dungile de pe accesorii sau încălțăminte. Dacă nu găsești accesibile obiectele de curățare din comerț, poți să te folosești de ce ai prin casă sau baie.

O metodă de care nu mulți știu este aceea de curățare cu lapte și bicarbonat de sodiu. Trebuie să amesteci o lingură de bicarbonat de sodiu cu un pahar de lapte, iar apoi să umezești o cârpă cu amestecul obținut. Stoarce excesul de lichid și apasă preț de câteva secunde pe petele de pe pantofi. Șterge locul umed cu o cârpă uscată și lasă să se usuce.

Metodă rapidă, accesibilă și eficientă pentru curățarea pantofilor din piele întoarsă

Alte alternative

Același tratament este potrivit pentru orice culoare, chiar și pentru cea deschisă. Oțetul de masă este și el un aliat bun în privința încălțărilor care-ți dau bătăi de cap. Amestecă oțetul cu apă în proporții egale, înmoaie o cârpă moale sau prosop de hârtie și șterge ușor murdăria. Șterge pantofii sau accesoriile cu o cârpă înmuiată în apă și las-o să se usuce.

„Apa. Cum se curăță pantofii din piele întoarsă de sare? Pur și simplu – cu apă! Umeziți o bucată de prosop de hârtie și apăsați pentru câteva secunde pe suprafața sărată. Petele de sare vor fi, de asemenea, bine îndepărtate de radiera menționată mai sus.
Făină sau talc. Pete uleioase pe pielea întoarsă? Încercați să presărați petele cu făină sau talc și lăsați deoparte pentru câteva ore. Apoi ștergeți și curățați încălțămintea cu o perie moale. Este, de asemenea, o modalitate bună de a accelera uscarea pantofilor uzi din piele întoarsă”
(Sursa: blog.epantofi.ro)