Cum se curăță de fapt căpșunele. Procedai greșit până acum, așa te poți bucura de mai mult fruct. VIDEO
Căpșunile sunt o adevărată delicatese într-o zi de vară călduroasă. Nu este foarte greu să curățăm acest fruct, însă există un truc care te va ajuta, de care sigur nu știai până acum.
Truc simplu pentru a curăța căpșunile
Sezonul căpșunelor se apropie cu pași repezi. Toți românii au fugit în piețe sau în magazine pentru a cumpăra fructul delicios. Chiar dacă prețurile sunt puțin cam mari, mai ales acum la început de sezon, românii au cumpărat câteva căpșuni zemoase.
Pentru a curăța căpșunele în cel mai scurt timp și pentru a te bucura de ele cât mai repede ai nevoie de doar un pai. Tot ce trebuie sa faci este să introduci paiul în vârful căpșunii și să îl scoți pe partea cealaltă.
Dacă folosești această tehnică simplă, vei îndepărta rapid frunzele și părțile mai tari care pot fi, de cele mai multe ori, extrem de neplăcute atunci când mestecăm.
Cum să păstrezi căpșunile proaspete mai mult timp
Dacă vrei ca fructele tale să fie fresh cât mai mult timp, un mic sfat din partea gospodinelor este să speli căpșunele cu oțet. Trebuie să amesteci o parte oțet și trei părți apă, iar soluția o vei folosi pentru a spăla foarte bine căpșunele.
Dacă decizi să cureți fructele în acest fel, oțetul va preveni apariția mucegaiului, iar căpșunele vor rămâne proaspete mai mult timp. Este bine de reținut că soluția cu oțet nu va elimina mucegaiul, în cazul în care acesta a apărut deja, spun specialiștii, ci doar previne apariția lui.
Totodată, după ce ai curățat căpșunele cu soluția ce conține oțet, este recomandat să le clătești sub un jet de apă, pentru a te asigura că fructele nu au acel gust de oțet.
Prețul căpșunelor anul acesta
Primele căpșuni anul acesta au apărut încă din luna aprilie, însă prețurile nu sunt chiar foarte mici. Cei care nu au mai avut răbdare să se ieftinească prețul au trebuit să plătească 40 de lei pentru un kilogram.
„Cei care spun că nu există căpșuni de România în luna aprilie îi invit la noi, aici, la Periș. Am 3.000 de metri pătrați cultivați doar cu căpșune, în acest an. Mai mult, anul acesta, spre deosebire de cel trecut, prima producție a fost deja scoasă la vânzare încă de la mijlocul lunii aprilie.
În 2021, spre exemplu, am avut prima recoltă spre 25 aprilie. Anul ăsta, așa cum a fost el, cu o primăvară mai friguroasă, am ieșit cu primele fructe la vânzare încă din 15 aprilie.”, a declarat legumicultorul Bogdan Iulian Burlacu, exclusiv pentru impact.ro.