Cum se curăță corect plasele de țânțari, de fapt, și ce ustensile îți trebuie. Procedura e super simplă
teva ore. nCum se curăță corect plasele de țânțari și de ce ustensile ai nevoie. Este vorba despre o procedură simplă, dar foarte utilă, pe care trebuie să o cunoști și tu.
Cum se curăță corect plasele de țânțari, de fapt, și ce ustensile îți trebuie
Având în vedere că plasele de țânțari se pot strica destul de repede, trebuie să știi cum să procedezi când faci această operațiune. Astfel, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să aspiri praful, posibile pânze de păianjen sau urme de polen. Ca să faci asta este mai prudent să folosești peria mică a aspuratirului, adică aceea destinată accesului în locurile strâmte. Aceasta este ideală pentru plasa de țânțari.
După ce ai efectuat această operațiune, acum este momentul să și demontezi plasele și să le speli. Ele se demontează foarte ușor, așadar această operațiune nu este niciun secret. După demontare, pasul următor este să speli plasele. Produsele folosite nu sunt deloc scumpe, deoarece poți prepara chiar tu o soluție în care să pui câteva picături de detergent lichid de vase ori să utilizezi o soluție din oțet alb și apă, în proporție de 50-50.
Plasele pot fi curățate extrem de ușor în cadă, deoarece în acest caz se poate folosi dușul. Nu trebuie însă să folosești apa cu presiune foarte mare, întrucât există riscul de a deteriora plasele. Plasele se curăță cu ajutorul unui burete, însă nu trebuie să aplici prea multă presiune. Atunci când cureți plasele, trebuie să te asiguri că o faci pe ambele părți, după care trebuie să le clătești foarte bine. De asemenea, și ramele plaselor sunt pline de praf.
Înainte de a pune la păstrare pe păstrare pe durata sezonului rece ți se recomandă să le lași să se usuce foarte bine, pentru că altfel ar putea să apară mucegaiul. Plasele mai pot curăța foarte bine și cu aparatul cu abur, iar plasa nu se topește.
Cum mai poți scăpa de țânțari
În afara de plasa de țânțari, mai există și alte metode ca să scapi de nedoriții țânțari. Spre exemplu, spray-ul te scapă de acești țânțari pentru câteva ore. Mai poți utiliza și pastile sau soluție lichidă. Această metodă este extrem de eficientă, iar efectul unei pastile durează circa o noapte. Mai poți scăpa de țânțari și cu ajutorul unui sistem de ultrasunete. Această soluție non-toxică împotriva țânțarilor, dar și a altor insecte. Ultrasunetele nu pot fi detectate de urechea umană, dar sunt suficient de fine ca să alunge insectele din zona respectivă.
Pentru țânțari se mai pot folosi lămpi cu ultraviolete. Acestea pot fi folosite în încăperi închise, fiind plasate la o înălțime de 2 metri de sol, într-un colț întunecat al încăperii.