Majoritatea oamenilor adoră să consume ouă în diferite moduri. Cu toate astea, cele fierte sunt preferate deseori la micul dejun ori pe platourile de aperitive, umplute cu gălbenușul lor, muștar și maioneză. Care sunt beneficiile majore ale acestora pentru sănătate? Multe persoane nu știu exact valorile nutriționale pe care le au. Ce spun specialiștii despre ele și cum e indicat să le mănânci?
Ouăle se regăsesc deseori în meniul nostru. Acestea sunt o opțiune foarte bună pentru un mic dejun. Mulți oameni le consumă fierte moi/tari, ochiuri sau în omletă.
De asemenea, pot face parte din masa de prânz unde poți să gătești orez prăjit cu ou și legume în stil asiatic. Sunt simple de făcut și sunt iubite de majoritatea.
Oul poate avea diverse beneficii pentru sănătate, dacă este mâncat în cantități optime. Poate puțini oameni știu, dar valorile nutriționale ale sale diferă în funcție de modul de preparare.
2. Ou fiert cleios: el nu curge când este deschis, dar îți permite totuși să te bucuri de un gălbenuș moale. Este nevoie să îl pui în apa deja fiartă și să îl lași șase minute. Trebuie să oprești focul mai apoi și să îl schimbi într-o apă rece pentru a opri prepararea lui.
3. Ou fiert tare: aici nu trebuie să mai bagi de seamă timpul de gătire pentru că este unul îndelungat. Poți să îl lași la fiert în jur de 9-10 minute. Ouăle de Paște se fierb chiar și 11 minute, ulterior se vopsesc.
El este bogat în substanțe nutritive și are un conținut ridicat de proteine. Dacă este consumat la micul dejun, acesta ajută la puterea de concentrare și oferă energie pe parcursul zilei.
Oul conține: albumine, bioregulatori, multe minerale, metionină, vitaminele A, B1, B2 ,B9, B12, D, E, K, dar şi un aminoacid foarte benefic pentru ficat. De asemenea, cel fiert are proteine superioare, motiv pentru care este indicat deseori de nutriționiști în diverse diete.
Poți să îl servești dimineață alături de avocado, puțină brânză slabă și câteva legume. Acesta este o primă masă care să te ajute să pornești ziua ca la carte.