Tu știi cum trebuie să procedezi pentru a călca eficient gulerul de la cămașă sau tricou? În materialul de astăzi îți vom explica cum se folosește porțiunea ce delimitează talpa fierului pentru a netezi hainele.
Călcatul cămășii sau a tricoului te va ajuta să păstrezi articolele vestimentare în forma potrivită și să arate ca noi o perioadă lungă de timp. Pentru a face călcatul hainelor un proces mai simplu, îți recomandăm să optezi pentru un fier de călcat cu abur sau să folosești apă distilată la fierul clasic.
Este adevărat că nu toată lumea își permite să cumpere un fier de călcat profesional, astfel că multe românce folosesc încă aparatele clasice de călcat. Nu e o problemă, fiindcă pot da rezultate bune, dacă știi cum să le utilizezi în favoarea ta. În articolul de astăzi vom discuta despre călcatul gulerelor.
Una dintre cele mai comune probleme cu care se confruntă gospodinele este reprezentată de călcatul gulerului de la cămașă sau tricou în mod corect, pentru a-i da forma potrivită. Înainte de a intra în detalii, asigură-te că ai pregătit masa de călcat sau o suprafață plană solidă pentru această sarcină.
După ce ai pus protecția pe masa de călcat sau ai acoperit suprafața cu un prosop din bumbac, încălzește fierul de călcat. Este nevoie de circa 10 minute pentru a atinge temperatura ideală. Începe cu setarea celei mai scăzute temperaturi, apoi crește treptat nivelul de căldură.
De obicei, se recomandă ca hainele să fie călcate cât timp sunt ușor (!) umede. Excepție de la această regulă fac articolele vestimentare care se pătează ușor din cauza apei, caz în care nu ar trebui să folosești apă distilată la fierul de călcat sau un fier pe bază de aburi.
Când calci o cămașă sau un tricou, întoarce-le pe partea opusă a materialului. Cu alte cuvinte, calcă-le pe dos pentru a preveni supraîncălzirea care creează strălucire materialului. Acest efect este cel mai vizibil pe haine de culori închise sau pe țesături de mătase, in, raion și altele.
Calcă hainele cu ajutorul aburului pentru un efect de durată. Când ajungi la guler, ca să nu-ți îngreunezi sarcina și pentru a obține efectul dorit, profită de delimitarea de deasupra tălpii fierului de călcat.
Sigur ai observat că între aparatul electrocasnic și talpa lui există o delimitare. Se recomandă de fiecare dată să introduci un șervețel în această zonă, cu care să o cureți de praf, tocmai fiindcă poate fi folosită pentru a călca eficient gulerul cămășii sau tricoului. Vezi AICI cum poți proceda!
Introdu gulerul de la cămașă sau tricou în delimitarea de deasupra tălpii fierului de călcat și mișcă aparatul ca și cum ai călca în mod normal. Rezultatul te va mulțumi negreșit.