Cum se bea berea corect, de fapt. Ai consumat-o greșit toată viața

Cum se bea berea corect, de fapt. Ai consumat-o greșit toată viața
Cum este cel mai bine să bei berea

Românii sunt mari consumatori de bere, însă există un mod corect de a bea bere de care probabil nu ai știut până acum. Specialiștii ne recomandă să bem întotdeauna berea din pahar, însă de ce?

De ce e bine să bei berea din pahar

Specialiștii spun că, dacă bem berea direct din sticlă sau din cutiile în care a fost îmbuteliată, aroma distinctivă de hamei se va pierde. De asemenea, atunci când turnăm berea în pahar, se declanșează  reacție chimică ce îi sporește aroma.

Dacă bei berea direct din sticlă, gustul acesteia nu va mai fi la fel de bun ca atunci când o bei din pahar. Experții spun că acest lucru se datorează bulelor de aer din spumă, care eliberează câte puțin din aroma acestei băuturi.

Mai mult de atât, turnarea berii într-un pahar îți poate da mai multe informații despre acestea. De exemplu, culoarea și textura spumei îți pot da detalii importante despre componenta amăruie a gustului berii.

Specialiștii mai spun că berea poate fi o opțiune de hidratare și o sursă importantă de antioxidanți, mai ales varianta fără alcool. Este bogată în vitamina B, fibre și minerale. Băuturile bogate în fibre pot avea un efect protector la nivel cardiovascular, dacă sunt integrate într-un stil de viață sănătos.

Ce se întâmplă dacă bei bere în fiecare seară

Cum am precizat și mai sus, berea fără alcool, integrată într-un stil de viață sănătos, poate avea beneficii asupra organismului uman. Cu toate acestea, consumată în mod excesiv, poate dăuna.

Unele studii au scos la iveală faptul că berea poate reduce durerea și șansele de a suferi boli de inimă. Acest lucru este valabil atunci când consumăm bere într-un mod controlat, însă excesul de alcool are mai multe efecte negative.

„În ciuda legăturii pozitive dintre consumul de bere şi longevitate la bărbaţi şi femei, aceste rezultate nu ar trebui interpretate ca o invitaţie la consumul de alcool”, avertizează autorii unui studiu făcut la Universitatea din Maastricht.

În primul rând, berea este foarte bogată în calorii, iar spre deosebire de alte alimente, acestea se depun, de regulă, în zona abdomenului. Grăsimea pe burtă este mult mai periculoasă pentru sănătate și mai greu de eliminat.

De asemenea, berea cu un conținut ridicat de alcool și consumul ei excesiv poate crește riscul de hipertensiune și al dezvoltării unor boli de rinichi. Pe termen lung, rinichii vor fi afectați și poate apărea insuficiența renală sau pietre.