Cum se bate corect carnea pentru șnitele. Cea mai mare greșeală pe care o fac gospodinele
Șnițelele sunt adorate de toată lumea, de la cei mai mici la cei mai mari. Este unul dintre preparatele cele mai simplu de pregătit. Necesită puține ingrediente, dar multe gospodine nu știu cum se bate corect pieptul de pui pentru șnițele. Iată metodele simple prin care șnițelele ies mai delicioase și gustoase!
Cum se bate corect carnea pentru șnițele
Dacă vreți să pregătiți ceva delicios și ușor, puteți încerca rețeta de șnițele. Sunt ușor de pregătit de toată lumea, mai ales că necesită doar câteva ingrediente și este foarte simplu de făcut. Totuși, pentru ca bucățile de carne de pui să fie fragede, trebuie să știți cum se bate corect carnea pentru șnițele.
Dacă nu aveți la îndemână un ciocan, puteți să bateți carnea de șnițele cu ajutorul unui făcăleț. Înainte de a vă apuca de gătirea lor, carnea trebuie pregătită ca la carte. Conform gospodinelor iscusite, carnea nu se bate la întâmplare, ci doar pe părțile mai groase.
Bucățile de pui trebuie tăiate mai groase
De asemenea, carnea de pui nu se bate până devine subțire, pentru că la prăjit se va usca. În plus, bucățile de carne se acoperă cu folie alimentară atunci când sunt bătute cu ciocanul de șnițele. Un alt truc care face șnițelul mai gustos și suculent este să țineți carnea de pui în saramură, timp de 24 de ore.
În plus, carnea de pui iese mai fragedă dacă este bătută pe orizontală, nu pe lungimea bucății. În caz contrar, aceasta se poate rupe.
Rețetă de șnițele din piept de pui
Ingrediente:
- 1-2 bucăți piept de pui
- 2 ouă
- 1/2 lingurițe de sare și piper
- 100 grame făină
- 2 linguri lapte
- 1/2 pahar de ulei.
Mod de preparare:
Pentru început, se spală bine pieptul de pui și se porționează în bucăți cât de cât potrivite, de o grosime suficient de mare astfel încât să poată fi bătute cu ciocanul de carne, fără să se dezintegreze. Apoi, se așază o folie alimentară peste fiecare bucată, înainte de a o bate ușor cu ciocanul. Bucățile de carne se condimentează apoi cu sare și piper după gust și se bat pe orizontală, nu pe lungimea lor.
Separat, ouăle se bat cu puțină sare și se adaugă și lapte în compoziție. Apoi, fiecare bucată de pui se trece prin făină și oul bătut, după care se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins. șnițelele se pot pregăti chiar și la cuptor, la foc mediu, dar aveți grijă să le întoarceți pe ambele părți. Șnițelele se servesc alături de piure de cartofi, salată sau murături asortate.
Unele gospodine mai amestecă oul direct cu făina, pentru a se obține o compoziție mai groasă decât cea pentru clătite. De menționat că, în acest mod, șnițelele nu vor mai ieși la fel de pufoase!
Citește și: Cât rezistă carnea de pui la congelator. Nu trebuie să depășești termenul, cum o dezgheți corect