Cum se bat corect ouăle pentru omletă. Și tu ai greșit până acum. Acesta este secretul

de: Sabina Anastasia
15 02. 2023

Când vine vorba despre omletă, cel mai rapid mod de a o găti este în stilul franțuzesc. Totuși, preparatul nu va ieși pufos. Playtech Știri îți explică cum se bat corect ouăle pentru omletă. Dacă procedezi astfel, vei obține un fel de mâncare aspectuos și ușor ca un nor! Toată lumea se va ridica mulțumită de la masă.

Cum se bat corect ouăle pentru omletă

Majoritatea gospodinelor obișnuiesc să gătească omletă în câțiva pași rapizi. Se sparg ouăle într-un bol de bucătărie, se bat cu telul sau cu mixerul, se pun la prăjit în tigaia încinsă și… gata preparatul! Mâncarea va ieși bună, însă va fi departe de a fi pufoasă. Dacă vrei să obții un preparat aspectuos, trebuie să ții cont de câteva „trucuri”.

Omleta va ieși pufoasă și gustoasă dacă bați ouăle corect. Pentru a obține un rezultat satisfăcător, bate albușurile separat de gălbenușuri. Nu le pune niciodată împreună. Prima dată, bate gălbenușurile, peste care adaugi câteva lingurițe de apă sau lapte. Procedezi astfel și în cazul albușurilor.

După ce ai pregătit tigaia, iar uleiul s-a încins, presară peste acesta puțin făină. Mai întâi, pune în tigaie gălbenușurile bătute, urmate de albușuri. Pentru a întoarce preparatul fără să se rupă, este recomandat să folosești o spatulă din lemn.

Bineînțeles, în omletă poți să adaugi orice fel de ingrediente îți dorești. O poți găti simplă sau alături de alte produse, precum bucăți mici de roșii, ardei, brânză sau șuncă. Totul depinde de preferințele pe care le ai. Oricum ar fi, omleta ta va ieși mai pufoasă ca niciodată dacă bați gălbenușurile separat de albușuri.

Rețetă simplă de omletă pufoasă

În rândurile de mai jos, Playtech Știri îți prezintă o rețetă de omletă ce poate fi preparată inclusiv de către persoanele vegetariene. Nu este deloc dificil să o gătești. Urmează pașii expuși și te vei bucura de un fel de mâncare delicios.

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 4 lingurițe de apă sau de lapte
  • 1 lingură de unt sau de ulei
  • sare, piper proaspăt măcinat
  • brânză + alte ingrediente, în funcție de preferințe

Mod de preparare:

  1. Se bat gălbenușurile de ou până se îngroașă.
  2. Se adaugă, în timp ce se mixează, 2 lingurițe de apă sau lapte în gălbenușuri, după care se pun deoparte.
  3. Se bat albușurile de ou până se îngroașă.
  4. Se adaugă, în timp ce se mixează, 2 lingurițe de apă sau lapte în gălbenușuri, după care se pun deoparte.
  5. Se lasă la încins 1 lingură de unt sau de ulei, într-o tigaie, la flacără mică.
  6. Se pun gălbenușuile în tigaie, urmate de albușuri și se lasă la gătit la flacără mică până când amestecul începe să devină de nuanță aurie.
  7. Se întoarce amestecul de ouă, după aproximativ două minute.
  8. Se presară puțină brânză deasupra ouălor bătute.

Omleta este gata. O poți servi simplă sau alături de alte produse alimentare. Poate fi consumată separat sau pe post de garnitură, în funcție de preferințele pe care le ai. Cert este că rezultatul va fi unul satisfăcător!