Cum se alege corect carnea tocată de la magazin. Așa te asiguri că nu iei țeapă
Carnea tocată este vedetă în multe preparate, mai cu seamă în unele pe care le au românii pe masă deseori. Gospodinele adoră să gătească chiftele, sarmale, ardei umpluți, musaca sau mici. Tocmai că este atât de importantă trebuie să o alegi cu grijă din magazine. Cum poți să te asiguri că ai luat produsul cel mai bun pentru familia ta și de calitate pentru rețeta pe care urmează să o gătești? Iată la ce detalii trebuie să fii atent!
Cum să alegi corect carnea tocată: la ce trebuie să te uiți?
Carnea tocată este un aliment des întâlnit în rețetele preferate de români. Majoritatea adoră să facă mici la un grătar relaxant de weekend, să mănânce sarmale în zilele de sărbătoare sau să se delecteze cu o musaca ori ardei umpluți în timpul săptămânii.
De asemenea, ciorba de perișoare este și ea în topul tuturor, mai cu seamă că aduce aminte de copilărie. Carnea tocată poate să fie de porc, de vită sau amestec. Pentru preparatele enumerate mai sus multe dintre gospodine aleg amestecul pentru un plus de gust.
Ea nu este cel mai sănătos aliment, dacă este consumat în exces. Specialiștii recomandă să îți achiziționezi o bucată de carne pe care să o toci singur acasă cu ajutorul unei ustensile de bucătărie sau care să fie preparată direct în fața ta la măcelărie.
Trebuie să știi că în carnea tocată se adaugă aditivi alimentari, șorici, zgârciuri, organe, grăsime sau tendoane. Aditivii încep ușor să îi schimbe gustul, culoarea și mirosul.
Cum trebuie să arate?
Pentru a cumpăra ceva de calitate pentru familia ta, este necesar să ai grijă ca bucata de carne pe care urmează să o toci să fie roz, iar mirosul ei să fie unul de carne proaspătă.
De asemenea, dacă nu vrei să te îndepărtezi de la tradiționalul amestec, este mai bine pentru tine să alegi să amesteci carnea de vită cu carnea de pui, nu cu cea de porc.
Carnea de pui tocată este o alternativă sănătoasă pentru amestecurile bogate în grăsimi care sunt pe rafturile magazinelor. Nu trebuie să îți faci probleme că perișoarele tale nu se vor mai lega ca înainte sau că ardeii umpluți nu vor avea gust.
Poți să reglezi acest aspect din grăsimea pe care o pui, dar care nu trebuie să fie multă. Există bucătari care prepară sarmalele alături de afumătură, iar care mai apoi dau la o parte bucățile consistente de grăsime.