Cum scapi rapid de mirosul de ceapă sau de usturoi de pe mâini. Trucul pe care trebuie să îl afle toate gospodinele

Cum scapi rapid de mirosul de ceapă sau de usturoi de pe mâini. Trucul pe care trebuie să îl afle toate gospodinele
Cum scapi de mirosul de ceapa si usturoi de pe maini

Usturoiul și ceapa sunt ingrediente esențiale în bucătărie. Cu toate acestea, pe lângă faptul că dau acea aromă delicioasă și aromată preparatelor noastre, ele ne impregnează și mâinile cu mirosul lor înțepător care rămâne acolo ore întregi, oricât am încerca să le îndepărtăm. Iată câteva trucuri esențiale pentru a scăpa de izul de ceapă.

Cum eliminăm mirosul de ceapă și usturoi de pe mâini

Primul lucru pe care îl puteți încerca imediat după ce ați terminat de lucrat cu usturoiul sau ceapa este să mergeți direct la robinetul de apă. Nu vă frecați mâinile și nu le uscați cu un prosop de bucătărie sau cu hârtie absorbantă.

Trucul genial pentru a elimina mirosul neplăcut este să puneți mâinile sub jet de apă rece timp de câteva minute. Apoi, dacă simțiți că mirosul persistă, tot ce trebuie să faceți este să repetați procedura de câteva ori, până când izul va dispărea.

Un alt secret cu ajutorul căruia gospodinele scapă de mirosul de usturoi și ceapă este datorită unei jumătăți de lămâie. Acest fruct citric poate fi extrem de util pentru a elimina mirosul de usturoi și ceapă.

Tot ce trebuie să faceți este să stoarceți o jumătate de lămâie și să vă spălați mâinile cu acea zeamă. La final, clătiți bine mâinile cu apă, fără a folosi săpun. Rezultatele vor fi imediate și eficiente.

Freacă mâinile cu sare și zeamă de lămâie pentru a scăpa de mirosurile neplăcute

În cazul în care nu aveți o lămâie la îndemână, gospodinele vă recomandă să frecați palmele cu sare pentru a scăpa de mirosurile neplăcute. Știai asta? Sarea nu este folosită doar pentru a spori aroma alimentelor, ci și pentru a îndepărta mirosul de usturoi și ceapă de pe mâini atunci când gătiți.

Tot ce trebuie să faci este să torni o linguriță de sare în palma mâinilor. Apoi, vă frecați mâinile cu sare și clătiți cu apă rece.  Nu este nevoie de săpun.

Cu toții știm că bicarbonatul de sodiu este un ingredient minune al gospodăriei. Pe lângă proprietățile sale miraculoase pe care le putem folosi la gătit și la curățat, bicarbinatul este renumit și pentru proprietățile sale de îndepărtare a mirosurilor neplăcute.

Pe scurt, tot ce trebuie să faceți pentru a scăpa de izul de ceapă și usturoi de pe mâini este să puneți o lingură de bicarbonat de sodiu în mâini, frecați mâinile împreună, iar bicarbonatul va absorbi tot mirosul înțepător.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI