22 sept. 2020 | 15:56

Cum scapi de mirosul neplăcut din frigider. Două ingrediente ieftine din bucătărie ajută toate gospodinele!

Știri generale
Cum scapi de mirosul neplăcut din frigider. Două ingrediente ieftine din bucătărie ajută toate gospodinele!
Cum scapi de mirosul neplăcut din frigider. Două ingrediente ieftine din bucătărie ajută toate gospodinele!

Frigiderul trebuie să fie unul dintre cele mai curate locuri din întreaga casă. Însă dacă nu este îngrijit cum trebuie, se poate transforma într-o sursă de mirosuri neplăcute, iar alimentele pe care ar fi trebuit să le mențină proaspete s-a putea contamina, ajungând numai bune de aruncat la gunoi. Folosind doar două ingrediente iefitine, gospodinele pot scăpa cu ușurință de mirosurile neplăcute din frigider.

Care sunt principalele cauze ale mirosurilor neplăcute din frigider?

Pe lângă pericolul pe care l-ar putea reprezenta pentru sănătatea ta și a familiei tale, un frigider ce nu este întreținut corespunzător se va și strica mai repede. Iar investiția într-un aparat nou nu este una ce să nu se resimtă în bugetul casei.  Totul depinde de modul în care depozitezi alimentele în acesta, dar și de cât de des îl cureți.

De departe, cea mai des întâlnită problemă atunci când vine vorba despre îngrijirea frigiderului este cea a mirosurilor neplăcute. Pentru a te asigura că alimentele sunt depozitate în cele mai bune condiții de igienă, este recomandat să cureți aparatul o dată pe săptămână. Altfel, maâncarea și produsele pe care vrei să le păstrezi proaspete pot deveni sursă de miros neplăcut. Tot săptămânal ar trebui aruncate și alimentele alterate. Când un produs își atinge limita de valabilitate, nu își va modifica doar aspectul, ci și mirosul.

La fel de importantă este și depozitarea corectă a alimentelor. Produse precum brânza vor favoriza formarea mirosurilor neplăcute, dacă nu sunt păstrate corespunzător. Specialiștii recomandă ca, înainte să fie pus în frigider, fiecare aliment în parte să fie fie acoperit. În acest mod se evită impregnarea aerului din interior cu arome neplăcute.

Cum scapi de mirosul neplăcut din frigider. Două ingrediente ieftine din bucătărie ajută toate gospodinele!

Cum scapi de mirosul neplăcut din frigider. Două ingrediente ieftine din bucătărie ajută toate gospodinele!

Ingredientele din bucătărie ce te scapă de mirosul neplăcut din frigider

Un frigider neglijat câteva săptămâni va fi plin de mâncare laterată și mirosuri neplăcute. În acest caz, simpla spălare și curățare a rafturilor și pereților interiori nu va fi suficientă pentru îndepărtarea mirosului nedorit. O problemă ce se poate rezolva cu usurință, cu ajutorul a două ingrediente din bucătăria oricui.

Bicarbonatul de sodiu

Unul dintre cele mai eficiente trucuri pentru îndepărtarea mirosului neplăcut este bicarbonatul de sodiu. Nu trebuie decât să spălați interiorul frigiderului cu o soluție formată din apă călduță în care s-au dizolvat 100 de grame de bicarbonat de sodiu. O altă variantă este să puneți un vas mic cu bicarbonat de sodiu pe unul dintre rafturile aparatului. Acesta va absorbi mirosul neplăcut din interior.

Zeama de lămâie

Un alt neutralizator eficient al mirosului din frigider este zeama de lămâie. Stoarce zeama de la un fruct și toarnă sucul într-un pahar. Lasă apoi recipientul în frigider, câteva ore. Această metodă de rezultate surprinzătoare în cazul mirosului puternic de usturoi.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Interdicție pentru cei care stau la BLOC. Legea care i-a revoltat pe proprietari și chiriași: E anormal
Capital.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro