Cum scapi de cutele de pe încălțăminte. Trucul genial descoperit pe internet VIDEO

Cum scapi de cutele de pe încălțăminte. Trucul genial descoperit pe internet VIDEO
Cum scapi de cutele de pe încălțăminte

Dacă ți-ai cumpărat o pereche de pantofi sau adidași nouă, cu siguranță ai observat că la scurt timp după ce i-ai purtat, pe partea din față s-au format câteva cute instetice.

Cum scapi de cutele de pe încălțăminte

Oricât de mult ai avea grijă de perechea ta de pantofi sau de adidași, e foarte dificil să împiedici aceste cute să apară, pentru că atunci când mergi, piciorul se îndoaie, iar cu el se îndoaie și încălțămintea, ceea ce duce la formarea acestor cute, mai ales dacă materialul pantofului este o piele sau o piele întoarsă.

Cu toate astea, există câteva trucuri prin care poți să faci ca aceste cute inestetice să dispară. Pentru a scăpa de ele, urmează următorii pași:

Umple încălțămintea cu șosete sau un prosop, astfel încât cutele să dispară.

Udă o cârpă cu apă fierbinte și stoarce-o bine apoi pune-o peste pantof. Calcă prosopul cu ajutorul unui fier de călcat, însă ai grijă să nu arzi încălțămintea.

Funcționează perfect, iar perechea ta de încălțări va arată ca nouă.

Cum să îți îngrijești încălțămintea

În plus, ai grijă de pantofii tăi după fiecare purtare. Le poți aplica un tratament special de întreținere, mai ales dacă încălțămintea este făcută din piele.

Există tot felul de chituri de curățare în comerț, dar poți folosi și o cremă hidratantă, pe care să o ștergi apoi bine, după ce ai hidratat materialul.

În plus, ar trebui să porți pantofi din piele lăsând măcar o zi de pauză între purtări, pentru că pielea este elastică și are nevoie de timp să revină la forma inițială, după ce o zi întreagă s-a mulat după picior.

În plus, și temperatura este un factor care afectează pantofii. Nu trebuie să îți lași încălțămintea de piele în soare sau să mergi mult timp cu ea pe caniculă, pentru că pielea se va degrada.

Când nu îi porți, pantofii trebuie depozitați după ce au fost igienizați. Pune perechea într-o cutie și acoperă totul cu o hârtie albă creponată, apoi depozitează-i într-un loc în care nu există umiditate și temperaturile sunt normale, între 20 și 24 de grade. Ai grijă ca în locul în care îi lași să nu fie mucegai.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI