Cum scapi de condensul din casă în doar 3 minute. Trucul genial care te scapă formarea mucegaiulu

de: Bișinicu Andreea
29 01. 2022

Condensul este cel mai de temut dușman al locuințelor, o reală problemă atât pentru proprietari, cât și pentru chiriași. Umiditatea, încăperile cu curenți de aer și mucegaiul negru nu sunt numai dăunătoare pentru sănătatea locuitorilor, ci pot afecta și valoarea casei. Cum scapi de condens în câțiva pași simpli.

Trucul genial cu care scapi de condensul din casă în doar câteva minute

Cu toate acestea, condensul și acumularea de apă continuă să fie o problemă în multe case în care materialele de construcție învechite și extensiile construite prost rețin multă apă în scheletele clădirilor.

Cercetările efectuate de Rentokil au descoperit că aproximativ 5,8 milioane de chiriași din Marea Britanie s-au confruntat cu probleme de umezeală sau condens la un moment dat în închirierea lor.

Studiul a constatat, de asemenea, că 44% dintre chiriașii britanici locuiau în proprietăți fără un extractor în baie, iar un procent incredibil de 31% dintre oameni nu aveau o fereastră în baie.

Deși mulți chiriași au raportat că au contactat proprietarii pentru a-i ajuta să rezolve problema cu umezeala, în peste jumătate din aceste cazuri, chiriașul nu a primit niciun fel de asistență.

Un internaut din Germania a găsit un truc genial pentru a scăpa de condens rapid și ușor, ideal pentru a evita mucegaiului și a potențialelor probleme de sănătate care vin cu acesta.

Aerisește casa pentru a scăpa de condens și mucegai

Neamțul a venit cu o soluție genială, aceea de a aerisi casa, deschizând toate geamurile din apartament sau casă, în același timp, pentru a crea un curent suficient de puternic încât să schimbe aerul cald și umed din interiorul locuinței.

„În Germania, avem o tehnică numită „Stosslüften”. Ceea ce înseamnă că, în loc să ai o fereastră deschisă toată ziua (ceea ce este o risipă uriașă de energie), deschide mai multe ferestre în toată casa timp de trei minute, creând un curent puternic pentru a schimba cea mai mare parte a aerului cald umed din interiorul casa cu aer rece din afara.

Acest lucru ar putea suna puțin ciudat la început, dar este susținut în școli și așa mai departe. Folosesc acea tehnică și funcționează. Fă asta de mai multe ori pe zi și ar trebui să vezi cu adevărat o schimbare.”, a scris internautul din Germania pe celebrul site Reddit, scriu cei de la Mirror.

Cei de la NHS raportează că dacă ai mucegai în casă, acest lucru poate duce la probleme respiratorii și alergii. De asemenea, poate avea un impact negativ asupra sistemului imunitar. Unii oameni sunt mai afectați de mucegaiul din casă decât alții. Acestea includ: