11 apr. 2024 | 09:25

Cum scapi de bolile ardeilor primăvara. Sfatul grădinarilor care previne ofilirea

Diverse
Cum scapi de bolile ardeilor primăvara. Sfatul grădinarilor care previne ofilirea
Foto: Profimedia

Sunt în topul preferințelor românilor, când vine vorba despre consumul de legume, dar nu sunt tocmai simplu de crescut în propria grădină, fiind destul de sensibili dăunătorilor. Află, din rândurile de mai jos, cum poți să scapi de bolile ardeilor primăvară. Sfaturi de aur oferite de gărdinari cu experiență în domeniu.

Detaliile de care este bine să ții cont pentru recolte bogate și sănătoase

Ai decis să dedici un colț al curții creșterii legumelor, verdețurilor, plantelor aromatice, însă misiunea de a pune pe masă produse proaspete, de bună calitate, culese chiar din grădina ta este mai dificilă decât te așteptai? Fiecare plantă are propriul set de cerințe, de condiții ce trebuie îndeplinite pentru a se putea dezvolta armonios.

Chiar dacă reușești să le îndeplinești, te vei lovi, fără doar și poate, de o altă problemă: dăunătorii și bolile ce afectează răsadurile și plantele mature și care compromit, în cele din urmă, recolta.

Tratamentele ce te ajută să scapi de bolile ardeilor primăvara

Printre cele mai sensibile plante sunt ardeii. Aceștia au nevoie de expunere la razele soarelui între șase și opt ore pe zi pentru a crește. În plus sunt des afectați de anumite boli, cele mai frecvente fiind: fusarioza sau ofilirea, mana și alternarioza.

Din fericire, există câteva tratamente eficiente pentru prevenirea acestor probleme, dar ce te vor ajuta și să scapi de bolile ardeilor primăvara. Este vorba despre:

  • Cuproxat Flowable – 5,3 l/ha (20ml/10l apă).
  • Combi Duo Cobre – 3,5 kg/ha ( 35g/10l apă).
  • Velum Prime – 625 ml/ha (aplicare la sol)

Te-ar putea interesa și: Unde trebuie plantate răsadurile de ardei pentru a nu se ofili în timpul zilei. De asta depinde întreaga recoltă

Cum scapi de bolile ardeilor primăvara. Sfatul grădinarilor care previn ofilirea

Foto: Profimedia

Cum se aplică

În perioada de vegetație a plantei, un alt tratament eficient în cazul unei game largi de boli este Evalia Legume ce conține două substanțe cu acțiune fungicidă, dar și un îngrășământ foliar ce va ajuta la creșterea și dezvoltarea culturii.

„Tratamentele se fac utilizând produsele alternativ la un interval de 7 – 10 zile între ele și la fiecare soluție preparată se adaugă adjuvantul SOLVANT – 0,01 -0,05% pentru o mai bună eficiență”, se precizează pe Populare.ro.

Te-ar putea interesa și: De ce se rupe prima floare la ardei. Grădinarii experţi procedează mereu aşa

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Caragiale, prins în pat cu soția unui celebru actor român: „Coane, am înţeles să-mi iei nevasta, dar şi halatul, şi papucii?”
Click.ro
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata
Digi24
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
Digi24
Cum arată Tania Budi în realitate, fără machiaj, la 56 de ani. 'Eu la 75 voi fi la fel. În cluburi, dansând'
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
S-a decis plata a 718 LEI de persoană în România. Banii intră automat pe carduri pe 8 Mai
Capital.ro
Afacerea care a devenit profitabilă pentru români: un singur kilogram costă 100 de lei | Prima dată s-a cultivat în România după Revoluţie
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Apare MONEDA de 10 LEI! BNR a lăsat-o AZI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro