15 oct. 2024 | 21:08

Cum scăpăm de păianjenii care apar pe la colțurile locuinței. Ce îi atrage în interiorul casei

Utile
Cum scăpăm de păianjenii care apar pe la colțurile locuinței. Ce îi atrage în interiorul casei
Cum scăpăm de păianjenii care apar pe la colțurile locuinței. Ce îi atrage în interiorul casei

Păianjenii sunt o problemă în multe locuințe, în special în perioadele de tranziție dintre anotimpuri, cum ar fi toamna și primăvara. Cu toate acestea, apariția lor în case nu înseamnă că îți invadează spațiul în mod deliberat. De ce apar aceștia mai mult în unele perioade și cum facem să scăpăm de ei.

Ce îi atrage pe păianjeni în casă, de fapt

Majoritatea păianjenilor intră în casă din nevoi naturale, cum ar fi împerecherea sau căutarea hranei. Totuși, prezența lor poate fi neplăcută pentru mulți oameni, așa că este util să înțelegem ce îi atrage și cum putem preveni acest fenomen.

În primul rând, este important de reținut că păianjenii ies din locurile ascunse mai ales în perioadele de împerechere. Acestea au loc primăvara și toamna, iar păianjenii nu au intenția de a-ți invada casa, ci doar de a-și îndeplini instinctele naturale. De asemenea, locuința oferă un mediu ideal pentru aceștia din mai multe motive.

Păianjenii sunt atrași de hrana pe care o găsesc în interiorul casei, iar acea hrană o reprezintă alte insecte. Dacă ai insecte prin casă, fie că sunt muște, țânțari sau gândaci, păianjenii le vor vâna. Mai mult, aceștia sunt atrași și de medii calde și umede, cum ar fi băile, unde pot găsi condiții prielnice pentru supraviețuire.

De aceea, locuri precum garajele, subsolurile, camerele de depozitare și podurile sunt preferate de păianjeni. Aceste spații oferă nu doar condițiile potrivite de temperatură și umiditate, ci și ascunzișuri sigure.

Cum ții la distanță păianjenii

Dacă prezența păianjenilor te deranjează, există câteva metode simple și eficiente prin care poți să îi îndepărtezi din locuință.

  • Unul dintre cele mai simple moduri de a scăpa de păianjeni este să folosești un aspirator. Aspiră colțurile camerelor, pânzele de păianjen și, mai ales, sacii de ouă pe care aceștia îi pot lăsa în spatele mobilierului sau în alte locuri ascunse. După ce ai aspirat zona, aruncă imediat sacul de la aspirator pentru a preveni reinfestarea.
  • O casă ordonată este mai puțin atractivă pentru păianjeni. Eliminarea dezordinii este esențială. Scapă de lucrurile inutile, pentru a reduce locurile unde aceștia s-ar putea ascunde. De asemenea, menține curățenia în garaje, subsoluri și camere de depozitare, zone unde păianjenii sunt frecvent întâlniți.
  • Un aspect important în prevenirea apariției păianjenilor este să elimini insectele care reprezintă sursa lor de hrană. Pentru a face acest lucru, este necesar să te asiguri că ușile și ferestrele sunt bine închise și nu permit insectelor să intre. În plus, ar trebui să încerci să nu lași luminile aprinse și ușile deschise în același timp, deoarece acest lucru poate atrage insecte care, la rândul lor, vor aduce păianjeni în casă, fiind surse de hrană.
  • Dacă nu vrei să folosești chimicale, poți opta pentru soluții naturale împotriva acestor insecte. Oțetul alb și uleiul esențial de mentă sunt două metode eficiente pentru a ține păianjenii la distanță. Pulverizează oțet sau ulei esențial diluat cu apă în zonele predispuse la păianjeni și vei vedea o scădere a numărului acestora.
  • Asigură-te că locuința ta nu are fisuri și crăpături prin care să intre insectele. Păianjenii pot intra prin cele mai mici spații în pereți, ferestre sau uși. Verifică și repară orice spațiu prin care ar putea pătrunde, inclusiv zonele din jurul țevilor sau cablurilor.
Parteneri
De ce sunt evreii atât de bogați și inteligenți. Gestul pe care-l fac femeile din Israel în timpul sarcinii
Redactia.ro
Tunelurile vechi de aproape 130 de ani care leagă două orașe importante pe sub munți. De ce au fost abandonate
Click.ro
Cine este polițistul local care nu l-a lăsat pe Nicușor Dan să intre pe șantierul de la Piața Unirii
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Ceaușescu a ținut neapărat să viziteze în SUA. În ce locuri a mers dictatorul
EVZ.ro
Alertă medicală în România! Virusul care poate să te ucidă în 48 de ore a ajuns în spitale. A fost confirmat primul caz
Spynews
Putin porneşte Al Treilea Război Mondial. Germania: Un adevărat uragan de la est spre vest
Capital.ro
Imagini fabuloase din casa Andreei Raicu! Vedeta locuiește doar cu Honey și a investit o avere în vila de lux. Terasa, mare cât un teren de baschet, e amenajată ca în Bali
Avantaje
S-A AFLAT cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al ROMÂNIEI! CUTREMUR în POLITICĂ
Mediaflux
Elon Musk a pierdut 15 miliarde de dolari cu ultima afacere controversată! De ce a ajuns în această situație
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cum arată Diandra Doris Moga după ce și-a topit acidul din buze. Cât de schimbată e ispita de la Insula Iubirii acum
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro