Cum salvezi legumele şi verdeaţa ofilite. Mihaela Bilic, metodă sigură, vor fi ca proaspăt culese
Sigur ți s-a întâmplat, cel puțin o dată în viață, să descoperi în frigider sau cămară că produsele pe care le-ai cumpărat sau cules de câteva zile nu mai sunt în cea mai bună stare. De acum încolo, nu va mai fi cazul să le arunci la gunoi! Mihaela Bilic a explicat cum salvezi legumele și verdeața ofilite. Metoda este simplă și eficientă.
Cum poți reduce risipa alimentară
De câte ori nu ți s-a întâmplat să nu consumi suficient de repede fructele, legumele sau verdeața cumpărate din piață sau supermarket și să ajungi să fii nevoit să le arunci la gunoi pentru că nu mai sunt la fel de proaspete? De acum, vei putea reduce semnificativ risipa alimentară, prin aplicarea unui truc simplu și eficient.
Metoda a fost recomandată și explicată, pas cu pas, de unul dintre cei mai cunoscuți și respectați medici de la noi din țară. Pe pagina sa de Instagram, Mihaela Bilic a demonstrat cum poți să salvezi legumele şi verdeaţa ofilite.
Mihaela Bilic a explicat cum salvezi legumele şi verdeaţa ofilite
Tot ce trebuie să faci este să le ții câteva ore în chiuveta sau într-un vas suficient de mare plin cu apă rece. După câteva ore, vor fi ca proaspăt culese.
„Ați încercat vreodată să “resuscitați” legumele? Chiar dacă sunt puțin ofilite, e nevoie de câteva ore petrecute în apă rece și redevin proaspete și crocante de parcă acum le-ați cules”, a scris medicul.
În mai puțin de o oră de la publicare, postarea a strâns câteva sute de reacții și comentarii. Mulți internauți au confirmat că trucul este, într-adevăr, eficient: „Daa! Funcționează perfect, mai ales la salata verde!”, „Și câteva cuburi de gheață”, „La rădăcinoase , ridichi și gulii, zeama de lămâie este binevenită!”, „Da, am încercat” – sunt doar câteva dintre mesajele celor care îi urmăresc activitatea în mediul online.
„Vreau să știți un secret apropo de consumul de dulciuri”
Renumitul medic nutriționist a oferit și un sfat de aur pentru cei care au grijă la silueta lor, dezvăluind un secret legat de consumul de dulciuri: „desertul mâncat la sfârșitul mesei îngrașă mai puțin decât dacă îl mâncăm pe burta goală”.
„Mai vreau să știți un secret apropo de consumul de dulciuri: desertul mâncat la sfârșitul mesei îngrașă mai puțin decât dacă îl mâncăm pe burta goală. Zahărul dintr-un desert se absoarbe mai rapid și în cantitate mai mare dacă stomacul este gol. Când prăjitura este mâncată la sfârșitul mesei, zahărul se amestecă cu restul alimentelor și viteza cu care trece în sînge este mai mică.
Evitați să consumați dulciuri înafara meselor, sub formă de gustare, produc o descărcare bruscă de insulină, hormonul care transformă rapid caloriile din zahăr în grăsime de rezervă. Deci înghețată să fie, dar nu pe burta goală și nici toată cutia!”, a scris Mihaela Bilic.