Pizza se numără printre cele mai îndrăgite preparate din lume. De origine italiană, există poate zeci de mii de rețete de pizza, pe placul tuturor. Este considerare o mâncare de tip fast-food, dar Mihaela Bilic ne spune cum putem să o facem în așa fel încât să fie sănătoasă.
Pizza se află în categoria produselor fast-food, iar majoritatea nutriționiștilor nu o recomandă într-o cură de slăbire. Cu toate acestea, putem face o pizza sănătoasă, cu puțin calorii și prietenoasă cu silueta noastră.
Mihaela Bilic ne spune că pizza nu ar trebui trecută în categoria produselor de tip fast-food, deoarece avem toate categoriile de nutrienți din punct de vedere nutrițional.
„Din punct de vedere nutrițional într-o pizza avem toate categoriile de nutrienți: blatul înseamnă carbohidrați, sosul de roșii, ciupercile sau ardeiul gras înseamnă legume, iar brânza și șunca aduc proteine și grăsimi.
E adevărat, la capitolul ingrediente făinoasele reprezintă mai mult de jumătate din cantitate, deci pizza nu este un produs de slăbit. Însă este un fel de mâncare care se potrivește pentru copii și tineri sau pentru persoanele care fac efort fizic și au nevoie de multă energie”, ne spune nutriționista.
Pizza este cel mai cunoscut și consumat produs alimentar din întreaga lume. Este ușor de mâncat și îl găsim oriunde, la colț de stradă, în restaurante, magazine sau o putem face chiar în bucătăria noastră, cu puține ingrediente și fără mult efort, dar cum putem consuma pizza fără să ne îngrășăm?
„Cum să transformăm pizza într-un produs nepericulos pentru siluetă? Prima variantă ar fi să nu mâncăm toată pizza, ne limităm la 2-3 triunghiuri și completăm masa cu o salată mare de frunze și legume proaspete.
Sau putem considera că pizza reprezintă porția de făinoase pentru 2 zile și, dacă o mâncăm pe toată, la următoarele mese adio carbohidrați, doar grătar cu salată…ca să rămânem în buget. Sau respectăm regula 80/20 și suntem cuminți toată săptămâna, ca să putem mânca o pizza întreagă în weekend!”, mai spune Mihaela Bilic.