Cum să-ți împodobești bradul în 2020. Cele mai originale idei pentru acest an

de: Alexandra Chivu
17 12. 2020

Cu fiecare brad care trece pragul unei case, pădurile își mai pierd din rădăcini. Unii români, însă, nu se pot dezvăța de o tradiție veche de când lumea. Există soluție și pentru ei: bradul ecologic, cel cumpărat la ghivechi. Așadar, cu pădurile întregi, se trece la împodobit, iar aici intervine imaginația. Dacă în acest an îți lipsește, ai mai jos câteva variante.

Crăciun 2020. Împodobește bradul cu stil

Folosirea unui brad decorat nu are un început verificabil din punct de vedere istoric, dar își găsește originea în obiceiurile diferitelor culturi. Plantele verzi semnifică vitalitatea și de aceea, în vechime, oamenii credeau că ar putea aduce sănătate în casele lor prin acesta. Enciclopedia Britanică citează folosirea decorațiilor de copaci, coroane și ghirlande ca un simbol al vieții veșnice în rândul egiptenilor, chinezilor și evreilor.

Tradiția spune că pomul de Crăciun se împodobește în Ajun de Crăciun, pe 24 decembrie. Anul acesta se poartă decorațiunile simple, dar de efect. De asemenea, este ideal ca acesta să respecte o anumită tematică sau o anumită gamă de culori. Fie că alegi articole din comerț sau preferi decorațiunile făcute în casă, ideea este să găsești un echilibru. De exemplu, dacă alegi beteală roșie, folosește globulețe și ornamente din aceeași gamă de culori. Nu combina auriul cu argintiul, folosește culori complementare.

Bradul de Crăciun a fost împodobit la Vatican

Vaticanul este pregătit pentru sărbătorile de iarnă. Bradul de Crăciun a fost împodobit în acest an în cadrul unei ceremonii atipice, adaptată la condițiile impuse de pandemia de COVID-19. Copacul a fost adus din Slovenia la sfârșitul lunii noiembrie, are o înălțime de 30 de metri și o greutate de 7 tone. Acesta se va vedea din mijlocul pieței Sfântul Petru până la 21 ianuarie.

Închirierea unui brad

Primul factor care anunță clar venirea Moșului, bradul, trebuie primit cu ușile și inima deschise. Însă, cel mai des, românul nu este gazdă bună. Musafirul sfârșește într-o groapă de gunoi sau pe scara blocului după sărbători. Există o alternativă: închirierea unui brad. Firmele de închiriere au oferte mai bune decât Moș Crăciun. Clientul are, totuși, o responsabilitate. Brazii vin alături de niște indicații de îngrijire. Arborii trebuie mutați în casă sau în apartament treptat, ținuți pe o perioadă de o zi în garaj sau pe casa scării, trebuie udați cu cel puțin doi litri de apă pe zi și să nu fie lăsați lângă o sursă de căldură.