Cum să-ți antrenezi creierul. Trucurile pentru a îmbunătăți memoria
Dacă îți este dificil să îți amintești cele mai simple sarcini sau lucru importante, este posibil să nu ai creierul destul de antrenat sau doar ai nevoie de un impuls pentru avea o memorie mai bună. Din fericire, există diferite trucuri care te vor ajuta în acest sens.
Metode prin care îți poți antrena creierul
Câteva dintre semnele pe care creierul nostru le dă atunci când pierde din memorie pot fi lipsa de concentrare, uitarea de detalii sau cuvinte, gândurile și amintirile devin tulburi și multe altele.
Memoria noastră poate eșua din cauza unor patologii, iar acestea trebuie tratate de către un specialist în domeniul sănătății. Cu toate acestea, putem avea probleme de memoria și din cauza oboselii, vârstei, stresului, excesului de informații sau pur și simplu nu ne exersăm mintea cum ar trebui. Iată câteva sfaturi.
- Deschide și închide pumnul
Poate părea ciudat, însă, potrivit unui studiu al celor de la Universitatea Montclair din Statele Unite, strângerea pumnului drept timp de 90 de secunde ajută la procesul de formare a memoriei, în timp ce procedând la fel, dar pe partea stângă, facilitează recuperarea informațiilor stocate în memorie.
- Provoacă-ți memoria mai des
Un alt mod de a-ți îmbunătăți memoria este prin diferite „jocuri”. Poți începe prin a memora lucruri simple, precum lista de cumpărături, numere de înmatriculare, cum sunt așezați papucii din casă. Este ca și cum ai merge la sală, însă nu pentru mușchi un antrenament util și distractiv pentru creier.
Trucuri pentru a-ți îmbunătăți memoria
- Dormi suficient de mult
Somnul este una dintre cele mai importante activități pentru sănătatea și bunăstarea creierului nostru. De regulă, adulții adulții au nevoie de 7-9 ore de somn pe noapte, în timp ce adolescenții au nevoie de și mai mult timp de odihnă.
Cu toate acestea, trebuie să fie un somn de calitate. Specialiștii spun că poți avea un somn mai odihnitor dacă dormi șase ore decât dacă ai dormi opt ore, așa că somnul trebuie să fie odihnitor.
- Jocuri de memorie
Există un sistem simplu de memorat nume, numere, secvențe de date și altele, folosind tehnici de asociere mentală a informațiilor. Un exemplu bun este asocierea cuvintelor cu numere care rimează, care activează diverse zone ale creierului, cum ar fi cortexul peririnal, care are un rol cheie în recunoașterea vizuală.
- Meditează
Conform unui studiu de la Universitatea din California, meditația ajută la îmbunătățirea înțelegerii lecturii și a concentrării. Totodată, este un instrument excelent pentru întărirea memoriei.