Cum să tai gogonelele înainte să le pui la murat. Secretul pentru murături perfecte la iarnă

de: Ana Chivu
05 10. 2022

Gospodinele au o perioadă foarte încărcată acum. Începutul noului sezon vine cu legume și fructe care mai de care mai bune pentru dulceață, compot sau murături. Gogonelele sunt cu siguranță preferatele românilor. Majoritatea adoră să aibă un astfel de produs în cămară pentru la iarnă. Acestea se consumă de cele mai multe ori alături de un platou tradițional sau de o mâncare grasă și plină de sos. Cum trebuie să le faci ca la carte și care este secretul pentru niște murături perfecte? O să simți diferența dacă vei respecta sfatul de mai jos! Bucătarii pricepuți știu cum să le taie.

Truc pentru gogonele: cum să le tai?

Românii iubesc murăturile! Cele mai multe gospodine au acum parte de o perioadă extrem de încărcată pentru că toamna ies cele mai bune legume și fructe care merită puse la fermentat.

Specialiștii recomandă rețetele simple și vechi pentru niște murături perfecte. De asemenea, ei știu și câteva trucuri simple pentru ca produsul să fie unul de nota 10. Indiferent dacă pui pentru iarnă varză murată, pepenași, castraveți, conopidă sau gogonele, trebuie să le alegi alimente de calitate.

Acesta este primul pas pe care trebuie să îl ai în vizor. De asemenea, un alt secret știut de cele mai bune gospodine este legat de modul în care tai în special gogonelele. Cele din urmă sunt mai delicate și au nevoie de puțină atenție ca să nu își piardă textura sau aroma.

  • Ingrediente

– 2 kg gogonele verzi
– 8 foi dafin
– 4 cepe
– 2 lingurite boabe de muştar
– 500 ml oţet
– 100 g zahăr
– apă
– sare grunjoasă

Mod de preparare

Spală gogonelele și ceapa. Taie ceapa felii și gogonelele în sferturi ca să își păstreze textura. De asemenea, în modul acesta iau mai repede contact cu saramura. Adaugă totul în recipientele alese și presară printre ele condimentele. După acest pas trebuie să te ocupi de saramură.

Pune o lingură cu vârf de sare și una de zahăr la 1 litru de apă. Adaugă oțet și amestecă ușor în tot timpul în care vasul se află pe aragaz. Toarnă apa fierbinte peste gogonele și sterilizează cu grijă borcanele pentru 25 de minute la foc mic.

Nu uita să pui pentru gust bețe de cimbru și câteva bucăți de hrean. Rădăcinoasa va da o aromă picantă murăturilor tale pe care cu siguranță toată lumea le va aprecia. Experții susțin că cel mai bine este să nu deschizi borcanele cel puțin două săptămâni pentru a fermentat bine.