21 feb. 2023 | 12:44

Cum să speli corect prosoapele la mașina de spălat. Doar așa vor rămâne pufoase

Utile
Cum să speli corect prosoapele la mașina de spălat. Doar așa vor rămâne pufoase
Ar trebui să ai grijă de prospele tale!

Să știi cum să speli prosoapele în mod corespunzător este un lucru extrem de important pentru gospodina din tine. La urma urmei, nimic nu se compară cu sentimentul de a te înfășura într-un prosop moale și pufos atunci când ieși de la duș. Nu numai că spălarea corectă a prosoapelor ajută la menținerea lor curată și fără mirosuri, dar le va prelungi și durata de viață, menținându-le în formă optimă în loc să le lași să devină zdrențuroase, moi și zgâriate cu vârsta. Așa că, azi îți spunem cum să speli corect prosoapele la mașina de spălat. Doar așa vor rămâne pufoase!

Ar trebui să ai grijă de prospele tale!

În timp ce s-ar putea să știi deja multe despre cum să speli rufe, să afli cum să speli prosoapele este un joc cu totul diferit. La urma urmei, este mult prea ușor să te trezești cu prosoape urât mirositoare, și cu o problemă mai mare, dar invizibilă, cum ar fi acumularea de bacterii.

Citește în continuare tot ce trebuie să știți despre cum să speli corect prosoapele la mașina de spălat și să rămână pufoase pe termen lung, dra și cât de des ar trebui să le speli până la cu ce ar trebui să le speli.

Cât de des ar trebui să speli prosoapele?

Ar trebui să speli prosoapele la fiecare două-trei zile, potrivit specialiștilor, astfel prosoapele rezistă mai mult, și mai mult de-atât, bacteriile vor începe să se acumuleze pe prosopul tău, lăsându-l murdar și posibil chiar urât mirositor dacă nu faci asta.

Cu toate acestea, dacă ești predispusă la acnee, ar fi bine să speli prosopul de fiecare dată când îl folosești, mai degrabă decât să aștepți o zi sau două între spălări. Pe măsură ce îți vei freca pielea, în special pustulele deschise, cu un prosop murdar, bacteriile din prosopul folosit ar putea ajunge pe piele și să-ți iasă coșuri. Dacă ai un suport de prosoape încălzit care accelerează timpul de uscare, ai putea scăpa cu spălarea acestuia după patru utilizări.

Vezi și: Trei trucuri pentru ca prosoapele tale să rămână pufoase mai mult timp. Ce să pui în mașina de spălat

De ce este important să speli corect prosoapele la mașina de spălat în mod regulat

Dincolo de faptul că o să ai prosoapele mirosind atât de proaspăt și curat, experții spun că spălarea lor în mod regulat este importantă din mai multe motive.

1.Reduce creșterea și acumularea de bacterii

Folosești prosopul doar după ce te-ai frecat la duș, așa că nu se poate murdări atât de tare, nu? Nu atât de repede. Când spui că speli bacteriile, ai parțial dreptate, de fapt speli unele bacterii, spun specialiștii.

Dar unele bacterii rămân pe aici și ajung pe prosopul tău în timpul frecării de după duș. Odată ce acea bacterie se află acolo, va începe să se înmulțească și continuă să se acumuleze pe măsură ce folosești din nou prosopul zi de zi.

De fapt, un studiile au constatat că prosoapele de mână folosite au de 1.000 de ori mai multe bacterii coliforme decât cele nou cumpărate.

2.Reduce riscul de infecție și de acnee

Când folosești un prosop cu putere, îți zgârii pielea, iar acele mici rupturi de la suprafața pielii, care sunt prea mici pentru a fi observate, oferă bacteriilor o cale de intrare în organism, ceea ce ar putea duce la apariția coșurilor sau, mai rău, a unei infecții.

3. Reduce mirosurile de mucegai

Atunci când bacteriile se acumulează pe prosopul tău, acesta poate începe să miroasă a mucegai sau a mucegai, și nu este nimic plăcut în asta.

Le menține pufoase și absorbante. Prosoapele proaspăt spălate funcționează mai bine la absorbția lichidelor, care, desigur, este scopul unui prosop, deoarece fibrele prosopului au mai mult aer între ele și nu sunt maturate.

De asemenea, va trebui să știi cum să alegi setarea corectă a uscătorului.

Vezi și: La ce temperatură se spală prosoapele, de fapt. Multe românce procedează greşit

Află cum să speli corect prosoapele la mașina de spălat

Bineînțeles, dorești cel mai bun detergent de rufe pentru această treabă. Odată ce îl ai, urmează acești pași pentru a ști cum să speli prosoapele în mod corect:

Separă prosoapele de restul rufelor și spală-le separat, păstrând prosoapele colorate și prosoapele albe separate pentru a evita sângerările.

Adaugă aproximativ jumătate din cantitatea de detergent ca de obicei, deorece folosirea unei cantități prea mari de detergent poate cauza acumulări pe prosoape care le reduc absorbția, precum și înălbitor neclorurat, daor dacă este necesar. Sari complet peste balsamul de rufe, care ar putea, de asemenea, să reducă absorbția.

Spală prosoapele albe în apă caldă și prosoapele colorate în apă călduță, folosind un ciclu obișnuit pentru ambele. După ce ciclul de spălare s-a terminat, scoate prosoapele din mașina de spălat și scutură-le pe fiecare înainte de a le pune în uscător. Acest lucru slăbește buclele țesăturii și ajută la uscare și la obținerea pufozității.

Usucă prosoapele la temperatură medie spre mic până când se usucă complet. Orice umezeală rămasă ar putea provoca mucegai. Acestea fiind spuse, evită uscarea excesivă, care ar putea deteriora fibrele țesăturii cu timpul. De asemenea, este o idee bună să folosești bile de uscare pentru a face prosoapele foarte pufoase și pentru a evita răsucirea și aglomerarea.

Scoate imediat prosoapele din uscător și scutură-le din nou pentru a te asigura că sunt pufoase înainte de a le atârna sau împături pentru depozitare. Dacă speli prosoape din microfibră, procesul este ușor diferit. Asigură-te că respecți aceste reguli speciale pentru ca acestea să-și păstreze magia curățării.

Spălarea prosoapelor cu oțet

Dacă prosoapele tale proaspăt spălate miros a mucegai, oțetul poate fi noul tău cel mai bun prieten. Pur și simplu adaugi 1/2 până la 1 cană de oțet alb la ciclul de clătire. Acest lucru va ajuta la deodorizarea prosoapelor și va elimina orice acumulare de detergent care ar putea afecta absorbția acestora.

Vezi și: Produsul ieftin cu care să întreții mașina de spălat mai mulți ani. Te scapă și de orice mizerie

Ultimele sfaturi pentru cum să speli corect prosoapele la mașina de spălat

Să știi cum să speli prosoapele nu te va ajuta decât până la un punct. Aceste sfaturi te vor ajuta și te vor asigura că nu faci o greșeală mult prea frecventă.

  • Spală prosoapele separat. Ori de câte ori este posibil, nu amesteca prosoapele în încărcăturile normale de haine. Acest lucru ajută la prelungirea duratei de viață a prosoapelor prin reducerea riscului de fire trase care se pot prinde de nasturi sau fermoare.
  • Spală prosoapele noi înainte de a le folosi. Prosoapele sunt adesea acoperite cu silicon pentru a face ca țesătura să arate și să se simtă bine în magazine. Cu toate acestea, aceste acoperiri pot face ca prosoapele să fie mai puțin absorbante, motiv pentru care este o idee bună să le speli mai întâi.
  • Usucă prosoapele la aer între utilizări. Dacă lașii prosopul să se usuce complet la aer, reduci creșterea bacteriilor, și, în loc să îl împăturești, lasă-l deschis și întinde-l pe suport. Cu cât mai multă suprafață este expusă la aer, cu atât se va usca mai bine.
  • Nu folosii foi de uscător. Foile de uscare, deși sunt uimitoare pentru hainele tale, lasă un reziduu de înmuiere a țesăturilor pe prosoapele tale, iar asta le face mai puțin absorbante.
  • Scoate imediat prosoapele din uscător. Secretul pentru cele mai pufoase prosoape: Nu le lăsa să stea în uscător! Fibrele vor avea mai mult puf și aer între ele dacă le scoți imediat.
  • Usucă prosoapele la foc mic. Cu timpul, căldura mare poate deteriora fibrele prosoapelor și le poate diminua durata de viață, care este de unul până la doi ani în medie.

 

Acum știi cum să speli corect prosoapele la mașina de spălat, nou rămânându-ne să-ți urăm baftă la spălat!

Digisport.ro
Milionarul cu avion privat care merge cu metroul și autobuzul în București! ”Bă, ce sărac e ăsta, n-are mașină”
Stirile PROTV
Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
ProActual
Insula superbă în care românii au început să investească și să ridice vile de lux! Se află la peste 9.000 de km distanță de țara noastră
EVZ.ro
Fostul „socru” al Prințesei Diana, acuzat de viol. Mohamed Al Fayed ar fi abuzat peste 20 de femei
Spynews.ro
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Secretele satului legendar din Munții Șureanu: „Locuitorii își spun daci, au datini nemaiîntâlnite și porecle de animale”
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Rux și Opulență, refuz pentru Survivor România. Culisele afacerii
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Verdict pentru Traian Băsescu. Decizia luată de Înalta Curte de Casație și Justiție
Capital.ro
Se află în plin divorț, dar au fost surprinși din nou împreună: „Se țineau de mână și se sărutau”
Avantaje
Aceste tichete se majorează din octombrie 2024. Sumele în plus vor intra direct pe card
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arăta Ioana State de la Asia Express la începutul carierei de comediantă. Imagini cu ea de la prima apariție la iUmor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro