Cum să scapi de graurii din livada de cireși. Gospodarii de la țară au o metodă genială, veche de sute de ani

de: Ioana Bucur
05 05. 2024

În general, prezența păsărilor în grădinile noastre este nu doar agreată, dar chiar apreciată de cei mai mulți dintre noi, înaripatele ne încântă cu ciripitul plăcut, însă uităm că pot fi, de fapt, un mare inamic al culturilor. Află, din rândurile de mai jos, cum poți să scapi de graurii din livada de cireși fără să faci rău animalelor și fără să investești sume mari de bani. Trucul este vechi de câteva sute de ani și este folosit și în prezent de gospodarii de la țară.

Musafiri nepoftiți în livezile oamenilor

Pentru cei mai mulți dintre noi, apariția în grădină a păsărilor este o încântare. Ciripitul și dansul lor în aer aduc voie bună, însă pentru cei care au dedicat un colț mai mic sau mai mare din curte cultivării legumelor, ierburilor aromatice și pomilor fructiferi sunt un real inamic.

Multe specii de înaripate adoră fructele, iar marele lor răsfăț, în luna mai, sunt cireșele abia coapte ce încă nu au fost culese.

Trucul simplu ce te ajută să scapi de graurii din livada de cireși

Generații întregi de gospodari au căutat și testat tot felul de metode de a le ține departe de culturile lor. Una dintre ele, surprinzător de simplă și ieftină, are efecte spectaculoase.

Așadar, dacă vrei să scapi de graurii din livada de cireși, trebuie doar să folosești un produs ieftin, dar care are un miros neplăcut legendar, despre care se spune că ar putea ține la distanță până și vampirii! Este vorba despre banalul usturoi.

Te-ar putea interesa și: Când și cum se stropesc corect pomii din livadă. Perioada ideală pentru ca fructele să crească mari și zemoase

Foto: Profimedia

Ce trebuie să faci

Stropește pomii din grădină cu o infuzie de usturoi. Vei observa imediat efectul, păsările vor evita zona, descurajate de mirosul specific al acestuia. Rezultate similare vei obține și cu infuzii de citrice și ace de pin.

Atenție, este important de precizat faptul că „tratamentul” trebuie reaplicat după fiecare ploaie, pentru că apa va spăla soluția de pe trunchiurile și frunzele cireșilor.

Te-ar putea interesa și: Nu mai pune pietre în jurul pomilor din livadă. Unde trebuie așezate, de fapt, pentru o producție roditoare